Gazete Vatan Logo

TOGEM gençlere yalnız olmadığını bir merkez daha açarak gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Trabzon’un Sürmene ilçesinde Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin açılışını yaptı. TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran da 700’ü aşkın okul açtıklarını belirterek, “Özel öğrencilerimizin de eğitimden mahrum kalmamaları için büyük çaba sarf ediyoruz” dedi.

TOGEM gençlere yalnız olmadığını bir merkez daha açarak gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte öğle saatlerinde Trabzon’a gelen Emine Erdoğan, Sürmene ilçesine geçerek Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İUygulama Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde öğrencilerin mehter takımı da gösteri yaptı.


Konuşmalarının ardından işadamı Ziya Yılmaz, katılımından dolayı Emine Erdoğan’a plaket verdi. Beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesine kesip okulda incelemeler yapan Emine Hanım, engelli öğrencilerle bir süre sohbet etti.

TOPLUMA KAZANDIRMA KURSLARI

Hayırsever işadamı Ziya Yılmaz’ın babası Ahmet Yılmaz adına yaptırdığı Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde, 23 yaş altı özel öğrencilere mesleki eğitim verilecek, topluma kazandırma kursları düzenlenecek. Törenin açılış konuşmasını yapan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ilçedeki okulların yüzde 95’inin hayırsever vatandaşlar tarafından yapıldığını belirterek bu nedenle minnettar olduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

EĞİTİMDEN MAHRUM KALMAMALARI İÇİN

Daha sonra söz alan TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, ülke genelinde 700’ü aşkın okul açtıklarını belirterek, “Özel öğrencilerimizin de eğitimden mahrum kalmamaları için büyük çaba sarf ediyoruz. Onları topluma kazandırarak iş imkanlarını artırmayı hedefliyoruz” dedi. İşadamı Ziya Yılmaz ise geleceğin temeli olan gençlerin eğitimine önemli katkılar yapmak gerektiğini vurgulayarak, “Bu okulda özel öğrencilerimiz alacakları eğitimin yanı sıra el becerilerini de geliştirecekler. Böyle bir hizmete katkı yaptığım için çok mutluyum. En büyük hayalim ise bir üniversite yaptırmak” diye konuştu.

TOGEM ÇOK ÖNEMLİ PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİ

Emine Erdoğan ise “TOGEM öncülüğünde kurulan Ahmet Yılmaz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kurulduğu günden buyana çok önemli projeler gerçekleştiren TOGEM’i de kutluyorum. Hayırseverlerin desteğiyle gençlerimizin istikbali adına çok önemli işler yapıyorlar. Özellikle eğitim alanında sayıları yüzlerle ifade edilen kurumlar inşa ettiler. Bu gayret ve azim sayesinde ülkemizin dört bir yanında seferberlik ruhu canlı kalmakta” dedi. Emine Erdoğan şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bu ülkenin evladı olan tüm gençlerimize eşit imkanlar sağlamak devletimizin temel sorumluluğudur. Bu nedenle ilgili tüm kamu kuruluşlarımız canla başla çalışmaktadır. Dezavantajlı toplum kesimlerinin sorunlarını özel eğilmekte, çareler üretmektedirler. Sizlerle bir rakam paylaşmak istiyorum. Kamuda ve özel sektörde engelli istihdamında önemli bir artış olmuştur. 2002 yılında engelli memur sayısı 5 bin 777 iken 2015’te 37 bine çıkmıştır. Neredeyse yüzde 500’lük bir artış yaşanmıştır. Sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırsever işadamlarımızın desteğiyle inşallah tüm gençlerimizi emin şekilde geleceğe hazırlayacağız.”

Emine Erdoğan, açılışını yaptığı özel eğitim merkezinin, tüm özel öğrencilere umut ışığı olacağını belirterek, “Tarihi konak mimarisiyle inşa edilen bu merkez ailelerin hayatına da yeni bir sayfa açacaktır. Gençlerimiz burada temel yaşam becerileri kazanacak, topluma uyum sağlayacak ve mesleki beceriler elde edecek. Bireysel farklılıkları dikkate alınarak verilen eğitim onların kabiliyetini öne çıkaracaktır. Bireysel yetenekleri ön plana çıkaran eğitim sistemi tüm dünyada gelişmişliğin sembolü olarak kabul edilmektedir. Hayırsever işadamımız Ziya Yılmaz beyefendiye öngörüsü ve yüce gönüllüğü için tebrik ediyorum. Bu merkez diğer hayırseverlere de örnek olmasını diliyorum. Bu merkez gençlerimize yalnız olmadıklarını gösteren güzel bir örnektir. Onları daha güçlü kılacaktır. Kalplerimizdeki engelleri kaldırabilirsek, tüm engelleri daha rahat aşabiliriz. Bu çatı altında gençlerimize emek verecek öğretmenlerimize de şimdiden tebrik ediyorum. Başarı haberlerini de bekliyoruz inşallah. Bizi her zaman bağrına basan Trabzon halkına sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı