Gazete Vatan Logo

Tofaş bu yıl ihracat patlaması yapacak

Tofaş bu yıl ihracatını ikiye katlayarak 3 milyar dolar seviyesine ulaştıracak

Tofaş CEO’su Ali Pandır, bu yıl 1.5 milyar dolar olan ihracatı ikiye katlayarak 3 milyar dolar seviyesine çıkaracaklarını açıkladı.

Lancia Delta’nın tanıtımında konuşan Pandır, son 3 yıldır gerçekleştirilen Tofaş’ın yeniden yapılanma hamlesinde yatırımların 1 milyar euroyu aştığını belirterek, “Bu sayede yılda 400 bin üretim kapasitesine sahip olan, 900 binden fazla çalışanı bulunan Tofaş, sadece Türkiye’nin en büyük otomobil fabrikası olmakla kalmayıp, aynı zamanda Fiat’ın da dünyadaki en büyük üç üretim tesisinden biri haline geldi” diye konuştu.

Pandır, Mayıs ayı ihracat rakamlarına göre Tofaş’ın, sadece otomotivde değil, tüm sektörlerde Türkiye’de en büyük üçüncü ihracatçı firma olduğunun altını çizdi.

İlk ülke tanıtımı Türkiye’de

Bu arada İtalya’daki uluslararası tanıtımdan bir gün önce Fiat Grubu’nun yeni modeli Lancia Delta İstanbul’da tanıtıldı. İtalya Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle İtalya’nın İstanbul Başkonsolosluğu bünyesindeki Venedik Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte Tofaş CEO’su Pandır, “Lancia Delta’nın ilk kez bir ülke tanıtımı Türkiye’de gerçekleştirildi. Bu bizim için çok büyük bir ayrıcalık” dedi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Eylül ayındaki Türkiye tanıtımından önce bu gece özel bir ön gösterimle tanıtılan Lancia Delta, Türkiye’de 1.4 litre, 120 HP ve 150 HP turbojet (her ikisi de benzinli) her biri Euro 5 standartlarında 165 HP 2.0 multijet ve 190 HP 1.9 twin multijet motor seçenekleriyle satışa sunulacak.

‘Arkamızda siz oldukça boncuğa ihtiyacımız yok’

Lancia CEO’su Olivier François, Lancia’nın Delta modelini burada bulundurabilmek için “taklalar attığını” ifade ederek, bunun nedenlerini, “Lancia Delta’yı burada tanıtmanın modele şans getirmesi ve nazar boncuğu olması” olarak açıkladı. François, “Türkiye söz konusu olduğunda, arkamızda Tofaş bulunduğundan aslında pek şansa ihtiyacımız olmadığını ama yine de bir nazar boncuğunun her zaman yararlı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı