Gazete Vatan Logo

TOBB artık Avrupa’da daimi başkan vekili

TOBB, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nde (EUROCHAMBRES) oy birliği ile ‘daimi başkan vekilliği’ koltuğuna seçildi.

TOBB artık Avrupa’da daimi başkan vekili

TOBB’dan yapılan açıklamada, EUROCHAMBRES’ın Lüksemburg’daki genel kurulunda daha önce Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Polonya’nın üstlendiği, büyük üyeler başkan yardımcılığı koltuğunun 2016 yılından itibaren Türkiye’ye verilmesinin oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi. Söz konusu karar AB üyesi olmayan bir ülkenin elde ettiği en büyük başarı olarak nitelendiriliyor. EUROCHAMBRES; 44 ülke, 1.700 yerel ve bölgesel oda ve 20 milyon işletmeyi temsil eden Avrupa’nın en büyük iş dünyası konumunda.


Tarihi anlamı var

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 44 Avrupa ülkesinin temsil edildiği EUROCHAMBRES’ta bu konuma seçilmelerinin tarihi bir anlamı bulunduğunu belirterek, bu kararın, Türkiye’nin Avrupa ekonomisiyle bütünleşme çabalarının kurumsal düzeyde somut bir başarısı olduğunu söyledi. Özellikle 1990’ların ortalarında başlayan ve 2000’li yıllara gelmeden tamamlanan EUROCHAMBRES’taki yeniden yapılanmada, Türkiye ve dolayısıyla TOBB için çok ciddi pozisyon kaybı yaşandığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

“ EUROCHAMBRES’ın kapsamlı yeninden yapılanma çalışmalarında, başkan yardımcısı olmanın da büyük avantajıyla işin mutfağında yer aldık. Çalışmalara görüşlerimizi aktardık. Sonuçta, Türkiye olarak, EUROCHAMBRES’ta Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin elde ettiği en büyük başarıyı elde ettik.”