Gazete Vatan Logo

Tiyatroda daha özgüvenli

Sevda Kuşun Kanadında rol alan Sevtap Özaltun tiyatronun kendisi için ayrı bir keyif olduğunu belirterek, “Tiyatroda daha özgüvenliyim. Bu heyecanı seviyorum” diyor...

Tiyatroda daha özgüvenli

Neden sizi uzun süreden beri ekranda göremedik. Bunun özel bir sebebi var mıydı ?

Doğru projenin gelmesi, doğru insanlarla buluşmak benim duamdır. Huzurla çalışacağım bir proje olmayacaksa çalışmamayı dilerim.

Ekranda olmadığınızda ne yaptınız?

Dolu dolu bir tiyatro sezonu geçirdim. Onun dışında seyahat ettim fırsat buldukça workshoplara katıldım, evde olmak film izlemek kitap okumak, hem kendimi, hem mesleki anlamda gelişimim için yatırımlar yaparak zamanı kaliteli geçirmek çok kıymetli...

Sahnedeyken utandığınız doğru mu?

Sahnedeyken utanmıyorum. Çekingenlik yaradılışımda var olan bir şey. Bir tarafım sosyal girişken olmaya çalışırken bir tarafım hep korkaktı. Ve yıllardır bununla savaşırım. Oyun halinden çıkınca kaçacak delik arardım utancımdan. Rol yaparken farklı bir hale bürünüyor insan, bir başkası oluyor, onun rahatlığıyla sahnedeyken ya da kamera karşısında hiç çekinmeden işimi yapabiliyorum.

Tiyatroda daha aktif olduğunuzu söyleyebilir miyiz?

Tiyatroda daha özgüvenliyim. Tiyatro oyunculuğu canlı performans neticede. İzleyiciyle birebir daha sıcak bir iletişim sağlıyor. Bunun bambaşka keyfi var. O heyecanı çok seviyorum. Ama sinema ya da tiyatro oyunculuğu diye ayırmıyorum.

Haberin Devamı

"Yüksek beklentilerim insanı yoran hırslarım yok. Hayatımı hakkıyla yaşama derdim var..."

Artık daha iddialı roller oynamak istiyorum

Sevda Kuşun Kanadında dizisiyle yollarınız nasıl kesişti?

Uzun bir aradan sonra çalışmaya karar verdiğim sırada gelen projelerden biriydi. Dönem hikayesi olması beni heyecanlandıran tarafı oldu. Kurulan güzel ilişkiler sonrasında projeye dahil oldum.

Sizi önümüzdeki zaman dilimi içinde ne tarz rollerde görebiliriz?

Her şeyi denemek isteyorum. Farklı karakterler oynamak kişilik olarak bizi zenginleştiriyor. Uzun zamandır naif karakterler oynadım. Artık hikayesi güçlü daha üst seviyede performans gösterebileceğim bir rol istiyorum.