Gazete Vatan Logo

Tipim değil, oyunculuğum Angelina’ya benzetilsin

Gamze Aydoğdu ilk dizisi Dolunay ile kamera karşısına geçti. Angelina Jolie’ye olan benzerliğiyle tanınan oyuncu “Umarım bir gün oyunculuğumla da ona benzetilirim” diyor.

Tipim değil, oyunculuğum Angelina’ya benzetilsin

İsminizi internette arattığımda karşıma ilk çıkan yeni Angelina Jolie haberleri oldu...

Dudaklarım dolayısıyla Angelina Jolie’ye benzetiliyorum. Ben de kendisine hayranım. Ona benzetilmek beni çok mutlu ediyor. Umarım bir gün sadece görüntümden dolayı değil, oyunculuğum sebebiyle de böyle güzel benzetmelerde bulunurlar.

Peki neler yaptınız bugüne kadar hangi yapımlarda oynadınız?

Oyunculuğa, geçtiğimiz yaz yapımcılığında Süreç Film’in yaptığı “Sen Sağ Ben Selamet” adlı sinema filminde ana kadroda yer alarak başladım. Bu şekilde başladım oyunculuğa ve işi aldığımı öğrendiğim gün doğum günümdü. Güzel bir hediye oldu benim için. Şimdi ise Star Tv’de yayınlanan Dolunay dizisinde dadı Melis karakterini canlandırıyorum.

Neden oyuncu olmak istediniz?
Profesyonel olarak bu işi yapmayı hiç düşünmemiştim. Bir gün sevgili menajerim Müzeyyen Karakan sosyal medya üzerinden bana ulaştı. Tanıştık, anlaştık. Herkesten çok emeği var üzerimde, beni o yoğurdu, o hazırladı. O bana inanınca ben de yapabileceğime inandım. Şimdi ise buradayım.
“Güzelsin oyuncu veya model olmalısın” diyen çok oldu mu?
Çok fazla oldu. Bunlar beni etkilemedi desem yalan olur. Fakat bu işlerin sadece dış görünüşle olmadığını bildiğimden harekete geçmedim.
Seksi ve dişi rollere yaklaşımınız nasıl?
Komik gelebilir ama seksilik, dişilik falan benim hamurumda yok. Üç erkek kardeşle büyüdüm. Projedeki yerime bağlı olarak aşırıya kaçmadan, rol gerektirirse, belki. Ama genel olarak sıcak bakmıyorum.
Oyunculukta yapmak istediğiniz neler var?
Önceliğim, eksiklerimi tamamlamak. Başarı benim için her şeyden önemli. Yüzüm gereği daha çok dram projelerine yakışacağımı düşünsem de içimdeki çocuk komedi istiyor. Yaşam şeklimden bahsedecek olursam, ben hep mütevazi bir yaşam sürdüm. Bunun değişeceğini düşünmüyorum. Bunu da buraya kanıt olarak bırakayım.
Herkes sizi çok beğeniyor. Peki siz kendinizi beğeniyor musunuz?
Her insan gibi bazen beğeniyorum, bazen beğenmiyorum. Moduma bağlı sanırım. Herkes en çok dudaklarımı beğendiğimi düşünüyordur ama en çok ellerimi beğeniyorum.
Yüzünüzde estetik var mı?
Bu soruyu kendimi bileli soruyorlar. Kesinlikle hiç bir şekilde estetik operasyon geçirmedim. Ama karşı da değilim. Bu soru için de özellikle teşekkür ediyorum.
En büyük tutkunuz ne?
En büyük tutkum müzik. Şarkı söylemeyi çok seviyorum. Evde kendi kendime kayıtlar yapıyorum. Ayrıca sıkı bir süper kahraman takipçisiyim.
Dizide dadı, gerçekte Fransızca öğretmeni
Anadolu öğretmen lisesi, yabancı dil çıkışlıyım. ilk üniversite eğitimim Uludağ Üniversitesi Almanca Öğretmenliği oldu. Fakat istediğim bölüm olmadığını anlayınca üçüncü yılımda tekrar sınava girip Marmara Üniversitesi Fransızca ööretmenliğini kazandım. Yine istediğim bölüm değil fakat birinin bana dur demesi lazımdı durdum. Dolayısıyla hala okumaktayım.

Haberin Devamı