Gazete Vatan Logo

Tıp Fakültesi eğitime başlıyor

Haliç Üniversitesi “Gerçek Bir Kent İçi Üniversitesi”

Haliç Üniversitesi, çeyrek asırdır uluslararası başarının sahibi olan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından 14 Ocak 1998 tarih ve 4324 sayılı kanunla Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu önderliğinde kuruldu. Haliç Üniversitesi’nde Konservatuvar’ın yanı sıra Fen-Edebiyat, İşletme, Mühendislik, Mimarlık ve Güzel Sanatlar olmak üzere

5 fakülte, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri ve geçtiğimiz yıl eğitime başlayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olmak üzere 3 yüksekokul ve bunlara bağlı 31 lisans bölümü yer alıyor.

Tıp Fakültesi eğitime başlıyor

Kuruluş kanunda yer alan Tıp Fakültesi de yakın bir gelecekte eğitim vermeye başlayacak. İstanbul’un en merkezi semtlerinden Mecidiyeköy, Şişhane, Bomonti, ve Okmeydanı’daki dört kampüste hizmet veren Haliç Üniversitesi, şehrin önemli ulaşım ve taşımacılık arterlerinin kesişme noktasına yürüme mesafesindeki ideal konumuyla öğrenciler için büyük avantaj sağlıyor. Kent üniversitesi olma özelliğiyle de öğrencilerinin, ders dışı zamanlarında tarih ve kültür kenti İstanbul’un sayısız etkinliklerinden faydalanmalarını ve sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kendilerini geliştirmelerini mümkün kılıyor.

Eğitimde yeni bir çağ başlatmak için çalışıyoruz

SEVGİLİ öğrenciler; üniversitemizde heyecan ve azimle çalışan, sorgulayan ve araştıran öğrenciler yetiştirme gayreti içindeyiz. Haliç Üniversitesi, öğrencileri hayata hazırlayan bir yaşam okuludur. Bu bağlamda, eğitimin bir meslek bilinci ve becerisi dışında, insana neler kazandırabileceği, ders dışı faaliyetler, öğrenci kulüpleri ve öğrenci konseyi sayesinde ayrıntılı bir şekilde öğrencilere verilmeye çalışılmaktadır. Türkiye’de maalesef ezbere ve test sistemine dayalı bir eğitim uygulanmaktadır. Bunun sonucu olarak da gençlerimizin yaratıcılık ve hayal güçleri körelmektedir. Üniversitemizde yeni bir çağ başlatmak ve içimizde mevcut potansiyeli tekrar açığa çıkartmak bizim görevimizdir. Hayattaki başarı okulda ders ezberleyerek alınan notlardan ziyade konulara derinlemesine hakim olup, olayları iyi analiz etmek ve aralarında bağ kurabilmekten geçer. Her türlü bilgiye ulaşmanın son derece kolay olduğu günümüzde artık bilgiyi kullanmayı bilmenin daha önemli olduğu açıktır. Sizleri, bu yenilikçi yapının bir parçası olmaya, güçlü akademik kadromuzla mükemmellik hedefimize beraber ilerlemeye davet ediyoruz.

İlk ders Akın Öngör’den

HALİÇ Üniversitesi’nde 2009-2010 Akademik Yılı’nın ilk dersi üniversitenin kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu ve Rektörü İ. Engin Türe’nin ev sahipliğinde kalabalık bir öğrenci katılımıyla gerçekleşti.

30 Eylül 2009 Çarşamba günü 2008-2009 eğitim-öğretim yılını açan Haliç Üniversitesi’nde bu yılki ilk dersi ise WWF-Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Başkanı Akın Öngör verdi. Yaşadığı olaylarla bir gencin nereden nerelere gelebileceğini ve bunun sonucunda da gençlerin yeni açılımlar kazanabileceğini işaret ederek derse başlayan Akın Öngör, kendi gençliğinden örnekler vererek şunları söyledi: “Ben memur bir ailenin çocuğuydum. Üç erkek kardeştik. Büyük maddi sıkıntılar içinde okuduk. Annem ve babam üç çocuklarını dil bilmeleri uğruna TED Ankara Koleji ve ODTÜ’de okuttu. Hiçbirimizin hayalleri küçük olmadı. Bize bunu aşıladılar. Cumhuriyeti kuran gençlerden olan anne ve babamız bize öyle ilkeler öyle değerler verdiler ki, bizler de önümüze dönük vizyon yaratabilen insanlar olduk. Sizlerden bugünkü Türkiye’nin koşullarında ileriye bakarak çok daha geniş vizyona sahip insanlar olmanızı bekliyorum.”

Ek kontenjan dönemi tanıtım ve tercih danışmanlığı günleri

HALİÇ Üniversitesi, ek kontenjan tercih döneminde aday öğrenci ve velilerin sorularını yanıtlamak amacıyla 5 Ekim-9 Ekim 2009 tarihleri arasında meslekler, bölümler, puanlar, başarı sırası ve ek kontenjanda bölüm bazında alınacak öğrenci sayıları konusunda bilgilendirme ve tercih danışmanlığı hizmeti veriyor. Haliç Üniversitesi öğretim görevlileri ve deneyimli rehberlik biriminin yanı sıra Üniversite Tercih Danışmanı Sadık Gültekin’in de katılımıyla düzenlenecek ve ek kontenjan döneminde her gün 09.00-24.00 saatleri arasında öğrenci ve velileri ağırlayacak olan “Ek Kontenjan Tanıtım ve Tercih Danışmanlığı Günleri”, Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy Kampsü’nde gerçekleşecek.

BAŞVURU İÇİN

Adaylar, (0212) 275 20 20 nolu telefondan veya www.halic.edu.tr web sitesindeki “ÖSS Ek Kontenjan Tercih Danışmanlığı” penceresinden bağlanarak randevu alabilirler.

Ek yerleştirmeyle ilgili merak edilenler

* İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Ek yerleştirmede AÖF İşletme’yi de yazabilir miyim?

Yazmanıza gerek yok! İkinci bir üniversiteyi okumak için doğrudan bir AÖF bürosuna gitmeniz yeterli olacaktır.

* Ek yerleştirmede AÖF İktisat’ı tercih edeceğim. Bu durumda seneye puan kaybım olur mu?

Hayır olmaz. AÖF’nin kontenjansız bölümleri puan kaybından muaftır.

* Yeni açılan bölümler var. Bunların puanlarını nereden öğreneceğiz?

Tahmin edeceksiniz, daha doğrusu kıyaslama yapacaksınız. Yani İstanbul Üniversitesi’nde yeni bir bölümün açıldığını varsayalım. Şayet bu bölüm Marmara Üniversitesi’nde varsa ve daha önceden de puanı belirlenmişse İstanbul Üniversitesi’nde yeni açılan bölümün puanı da ona yakın olacaktır.

* ‘Sınavsız Geçiş’ için başvurmuştum, ek yerleştirmeden yararlanabilir miyim?

2009-ÖSYS’de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar da 2009-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilirler. Tablo-3A’dan kendi alanlarıyla ilgili programları tercih edebilirler.

Haberin Devamı