Gazete Vatan Logo

Tıp çaresiz kaldı, mucize bekliyor, yardım istiyor

Antalya’da, dünyada nadir görülen bir tür cilt kanserine yakalanan 43 yaşındaki Sibel Oflas vücudunu saran yaralardan kurtulmak istiyor.

Tıp çaresiz kaldı, mucize bekliyor, yardım istiyor

Antalya’da, dünyada nadir görülen bir tür cilt kanserine yakalanan 43 yaşındaki Sibel Oflas vücudunu saran yaralardan kurtulmak istiyor. Kastamonu’da dünyaya gelen Oflas’ın, 8 yaşındayken yüzünde siğiller çıkmaya başladı. Müdahalelere rağmen hastalığı ilerleyen Oflas’ın vücudunu yaralar sardı. Vücudunun farklı yerlerinde tümör çıkan Oflas, taşındığı Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Hastanesine başvurdu. Burada, dünyada nadir görülen “Epidermodisplazya verrüsiformis” teşhisi konulan Oflas, iyileşmeyi umut ediyor.

Organlarım kesİlİyor

Aynı hastalığı taşıyanların tecrübelerinden yararlanmak istediğini aktaran Oflas, şunları kaydetti: Mecbur kalmadıkça evden çıkmıyorum. Hastaneye gittiğimde ‘Yüzünüze kezzap mı attılar, yandınız mı?’ diye soruyorlar. Bu durum bizi çok üzüyor. Uzaktan görüp, yüzüme bakıyorlar. Son 3,5 yılda hastalığım çok ilerledi, kansere dönüştü. Artık organlarım kesiliyor, geçen sene kulağımın bir kısmı kesildi. Kirpik uçlarıma kadar kaşımı, yüzümü komple yaralar sardı. Elimin de bir kısmının kesilme ihtimali var. Yüzümün her tarafını sardığı için yüz nakli yapılması gerekiyor. Dört aydır iki parmağım hareket etmiyor. Oflas, artık bir mucize olmasını istediğini, yaralarından kurtulmak için Sağlık Bakanlığından yardım beklediğini ifade etti. Akdeniz Üniversitesi Dermatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Yılmaz da söz konusu vakadan dünyada 600 civarında hasta bulunduğu belirtti.

Haberin Devamı