Gazete Vatan Logo

Times: Erdoğan'la iş yapma zamanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Londra ziyaretine yer veren Times gazetesi,"Erdoğan'la iş yapma zamanı. Bu ilişki NATO'nun geleceğini belirleyebilir" yorumuna yer verdi.

Times: Erdoğan'la iş yapma zamanı

Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Londra ziyaretini ele aldığı başyazısında "Erdoğan'la iş yapma zamanı. Bu ilişki NATO'nun geleceğini belirleyebilir. Birincisi Türkiye sallantılı değil, kendisini adamış bir NATO müttefiki olarak tutulmalı. Kuvvet konuşlandırmaya hazır ve gayri safi yurtiçi hasılasının önemli bir kısmını savunmaya ayıran İngiltere , hala ittifakın Avrupa kanadının temel taşı olarak görülüyor. Bu nedenle Ankara'yla mümkün olan her konuda işbirliği doğru olur. NATO'nun geleceği buna bağlı olabilir. Türkiye hala ittifakın en büyük ikinci büyük ordusuna ve modern bir ateş gücüne sahip. Ortadoğu'daki gücü sağduyulu bir şekilde uygulanabilirse, bölgenin istikrarına katkıda bulunur. İkincisi Erdoğan'ın Rusya lideri Vladimir Putin gibi bir otokrat olmadığı kabul edilmeli" ifadelerine yer verdi.

"Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin kesin gibi göründüğünü" vurgulayan Times, "Türkiye'nin de kendi çıkarları doğrultusunda İngiltere'yle daha yakın bir ilişki istediğini" dile getirdi. Gazete,"AB'den ayrılma taraftarlarının 80 milyon Türk'ün AB'nin açık sınırlarından akacağı yönündeki saçma iddiasına karşın, AB üyeliğini elde etmekten uzak bir ülke, birlikten çıkmaya hazırlanan bir ülkeyle daha yakın ilişkiler istiyor" diyor.

Haberin Devamı

Times'ın yazısı şöyle devam ediyor; "Bu, ideal bir evlilik olmayabilir, ama karşılıklı eleştiriyi kabul edebilecek derecede birbirine güvenen, dinamik bir ilişkinin temelini oluşturabilir. Türkiye İngiltere'yle ticaret hacmini 15 milyar sterline çıkartmak istediğini söylüyor. Türk savaş uçağının geliştirilmesinde İngiltere'nin yardımını istiyor. Batı'nın düşmanlığı ve umursamazlığı olarak gördüğü durumdan öfkelenen Türkiye, silah almak için Moskova'ya yüzünü dönüyor. Bu yakınlaşma fırsatı kullanılmalı. Ancak Türkiye'yle bu sorunlu dönemde ortak bir zemin bulmak anlamlı. Erdoğan İngiltere'ye mantıklı bir teklifte bulundu. Batı ittifakının bekası ve karşılıklı refah adına, iki ülke birlikte çalışmanın daha üretken yollarını bulması gerekiyor. "

Haberin Devamı