Gazete Vatan Logo

Time listesindeki tek Türk

Listedeki en çarpıcı isim ise...

Amerikan Time Dergisi’nin 1927’den beri düzenlediği “Yılın Etkili Kişileri” listesinde bu kez Türkiye'den biri isim var.

Siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından adayların gösterildiği listede ilk 100'e girenler 18 Nisan perşembe günü ilan edilecek. Geçen yıl "Yılın Kişisi" seçilen ABD Başkanı Barack Obama, bu yıl eşi Michelle Obama'ya karşı yarışıyor.

LİSTEDE TÜRKİYE'DEN TEK İSİM VAR

ABD'nin eski dışişleri bakanı Hillary Clinton ve halefi John Kerry de listede bulunuyor. Çin'in yeni lideri Xi Jinping listenin olmazsa olmazı. Listede Türkiye'den ise sadece "Why nations fail" (Milletler neden başarısız olur) kitabının yazarlarından, Türk-Amerikalı ekonomist Daron Acemoğlu var. Acemoğlu listede, kitabı birlikte yazdığı Amerikalı akedemisyen James A. Robinson ile birlikte yer alıyor.

ESAD SÜRPRİZİ

Listenin belki de en çarpıcı ismi, Suriye lideri Esad. Teknoloji yaratıcılarından pek çok isim de listede mevcut. Google'ın kurucularından Sergey Brin, Apple'ın başkan yardımcısı Jony Ive, Instagram'ın CEO'su Systrom listedeki teknoloji gurularından sadece bazıları...

Haberin Devamı