Gazete Vatan Logo

TİKAD heyeti Bakan Ersoy'u ziyaret etti

Türkiye İş Kadınları Derneği heyeti (TİKAD), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u bugün Lütfi Kırdar’daki çalışma ofisinde ziyaret etti. Heyette TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Demet Sabancı Çetindoğan, Sema Güral Sürmeli, Ayşe Cevahir Ersoy, Emine Sabancı Kamışlı, Pelin Akın Özalp yer aldı. Turizmin ve sektörün yaşadığı problemlerin ele alındığı toplantıda, “Turizm Sektöründeki Sorunların Tespiti Ve Öneriler” başlıklı bir raporu da TİKAD Heyeti tarafından, Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy'a iletildi.

TİKAD heyeti Bakan Ersoy'u ziyaret etti

TİKAD heyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u ziyaret etti. Turizm yatırımlarının da gündeme geldiği toplantıda, Türkiye’nin daha çok yatırımcıyı ülkeye çekecek potansiyeli olduğu ve uluslararası alanda bunu öne çıkaracak adımların atılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Özellikle Türkiye’nin tanıtımının çok yönlü ele alınması gerektiğini söyleyen TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, "Türkiye’nin kültürel ve turistik özelliklerini dünyaya daha etkili şekilde tanıtmamız gerekir. Ülkemizin her köşesi kendine has farklı güzelliklere ve bir cazibe merkezi olabilme potansiyeline sahip. Biz daha önce marka şehirler adıyla bir proje hayata geçirmiştik, çok da ses getirmişti. Her ilimizi tek tek öne çıkan özellikleriyle ele alıp, tanıttığımız bir projeydi bu. Şimdi Sayın Bakanımızla görüştükten sonra, bu projenin ikinci ayağını hayata geçirmeyi düşünüyoruz." dedi. Bulut, "Kaliteli ve nitelikli turistleri çekmek, ayrıca uzun vadede Türkiye için en doğru algıyı oluşturmak bakımından, Türkiye’nin sadece doğal güzelliklerine değil, ama kültürel mirasının da daha fazla öne çıkarılması, Dünya uygarlık tarihindeki yerini ve önemini gösteren kültürel gerçekliklerin vurgulanması çok doğru ve etkili bir adım olacaktır” şeklinde konuştu. Sinema sektörünün de Türkiye’nin tanıtım seferberliğine destek vermesi gerektiğini söyleyen Nilüfer Bulut, "Dünyadaki en etkili tanıtım araçlarının başında sinema filmleri geliyor. Biz ülke olarak bu konuya yetirince önem vermiyoruz. Şehirlerimizi tanıtmak, ve oralarda yaşanan öyküleri aktarmak üzere çekilen kısa veya uzun metrajlı filmlerin etkisi mutlaka olumlu olacaktır. Sinema dilinin, özellikle yeni nesiller üzerinde güçlü bir iletişim yolu olduğunu unutmamak gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Sivil toplum kuruluşlarına Türkiye’nin tanıtımında önemli görevlerin düştüğünün belirtildiği toplantıda, Turizm Bakanlığıyla ortak projelerin geliştirilmesi için adım atılmasına karar verildi.