Gazete Vatan Logo

TİKAD’dan ‘Marka Şehir’ projesinde ikinci adım

Türkiye İş Kadınları Derneği heyeti, Kültür ve Turizm Bakanı ile buluştu. TİKAD, Bakan’a ‘Turizm sektöründeki sorunların tespiti ve öneriler’ başlıklı bir rapor sundu.

TİKAD’dan ‘Marka Şehir’ projesinde ikinci adım

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) heyeti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u dün Lütfi Kırdar’daki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Heyette TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Demet Sabancı Çetindoğan, Sema Güral Sürmeli, Ayşe Cevahir Ersoy, Emine Sabancı Kamışlı, Pelin Akın Özalp yer aldı. Toplantıda turizmin ve sektörün yaşadığı problemler ele alındı. ‘Turizm Sektöründeki Sorunların Tespiti Ve Öneriler’ başlıklı bir rapor da TİKAD heyeti tarafından, Bakan Ersoy’a iletildi.

Ses getiren proje

Turizm yatırımlarının da gündeme geldiği toplantıda, Türkiye’nin daha çok yatırımcıyı çekecek potansiyeli olduğu ve uluslararası alanda bunu öne çıkaracak adımların atılması gerektiğine vurgu yapıldı. Özellikle Türkiye’nin tanıtımının çok yönlü ele alınması gerektiğini söyleyen TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

Cazibe merkezi olacak

“Ülkemizin her köşesi kendine has farklı güzelliklere ve bir cazibe merkezi olabilme potansiyeline sahip. Biz daha önce marka şehirler adıyla bir proje hayata geçirmiştik, çok da ses getirmişti. Her ilimizi tek tek öne çıkan özellikleriyle ele alıp, tanıttığımız bir projeydi bu. Projenin ikinci ayağını hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Kaliteli ve nitelikli turistleri çekmek, ayrıca uzun vadede Türkiye için en doğru algıyı oluşturmak bakımından, Türkiye’nin sadece doğal güzelliklerine değil, ama kültürel mirasının da daha fazla öne çıkarılması etkili bir adım olacaktır.”

Haberin Devamı

Sinema sektörü çok destek olur
Türkiye’nin nitelikli turisti çekebilmek adına yapacağı tanıtıma sinema sektörünün de büyük destek verebileceğini kaydeden Nilüfer Bulut, sinema filmlerinin en etkili tanıtım araçlarından biri olduğuna söyledi. Bulut, “Şehirlerimizi tanıtmak ve yaşanan öyküleri aktarmak üzere çekilen filmlerin etkisi mutlaka olumlu olacaktır. Sinema dilinin, özellikle yeni nesiller üzerinde güçlü bir iletişim yolu olduğunu unutmamak gerekir” diye konuştu. Sivil toplum kuruluşlarına Türkiye’nin tanıtımında önemli görevlerin düştüğünün belirtildiği toplantıda, Turizm Bakanlığı ile ortak projelerin geliştirilmesi için adım atılmasına karar verildi.

Haberin Devamı