Gazete Vatan Logo

TİKAD’dan erken seçime tam destek

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, “Seçimin 24 Haziran’a alınması, belirsizliği süratle giderecek” dedi, kadın vekil sayısının artırılmasını istedi

TİKAD’dan erken seçime tam destek

Alınan erken seçim kararına Türkiye İş Kadınları Derneği’nden (TİKAD) destek geldi. TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut imzalı açıklamada 24 Haziran 2018’de yapılacak seçimlerin geniş bir katılımla ve uzlaşı kültürü içinde gerçekleşmesi temennisinde bulunuldu. Türkiye’nin köklü demokrasi kültürü olan bir ülke olduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: Milletimizin iradesinin sandıkta tecelli ettiği, başarılı bir seçim dönemi geçireceğimize olan inancımız tamdır. 3 Kasım 2019 tarihinde yapılması planlanan genel seçimlerin, belli zaruretler nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin mutabakatıyla 24 Haziran 2018 tarihine alınmasının, sürecin hızlı ilerlemesine ve belirsizliklerin süratle giderilmesine katkı yapacağı görüşünde olduğumuzu ifade etmek isterim.

Huzur ve güven önemli

İş dünyası açısından en önemli unsurun, yatırım olanaklarına imkan sağlayan huzur ve güven ortamının tesis edilmesi olduğu ifade edilen açıklamada şöyle devam edildi: Zira, öngörülemeyen süreçler ve belirsizlik ekonomik göstergelerin reel sektör üzerindeki baskısını artırmakta ve bunun yansımaları son derece ciddi ve olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Bu sebeple seçimin bir an önce yapılarak, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada güçlü siyasi ve ekonomik yapıya sahip, büyük ülke hedefine doğru ilerlemesini sürdürmesinin yerinde olacağı görüşündeyim. Ülkesine sahip çıkan iş insanları olarak, bizler de elimizden gelen gayreti göstermeye, Türkiye’nin politikalarını tüm uluslararası platformlarda desteklemeye devam edeceğiz. Ümit ediyorum ki, önümüzdeki seçimlerden çıkacak sonuçlarda kadın milletvekillerimizin sayısının arzu edilen seviyeye bir adım daha yaklaştığını görürüz. Bunun için tüm kesimlerin kadın siyasetçilerin önünü açmak ve daha çok kadın temsiliyetini sağlamak yönünde çaba harcaması gerekmektedir. Böylece, giderek artan sayıda kadını Meclis’te ve etkin konumlarda görebiliriz; Türkiye’nin geleceğinde kadınların daha fazla söz sahibi olmasının yolu böyle açılacaktır.

Haberin Devamı