Gazete Vatan Logo

Ticaret hayatına taze kan geliyor

Renault ticari araç modelleri Trafic ve Master’ı yeniledi. Modeller yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa çıkacak.

Renault, ticari araç modellerinde yepyeni bir atılım başlattı. 1998’den bu yana Avrupa hafif ticari araç pazarının zirvesinde yer alan marka, Kangoo’dan sonra Trafic ve Master modellerini yeniledi.

Yeni Master serisindeki en temel değişiklikler motor alanında gerçekleşti. Mevcut motorların sayısı ikiye çıkarıldı. 165 beygir gücünde Energy dCi motora sahip aracın yakıt tüketimi bir önceki jenerasyona göre 100 km’de 1.5 litre düşürülerek, 6.9 litreye indi.

Son nesil Elektronik Denge Programı (ESC) ile donatılan yeni Master’da; Yol Tutuş Desteği, Yokuş Kalkış Desteği, Römork Savrulma Önleyici, Devrilme Önleyici ve Adaptif Yük Kontrolü gibi teknik yenilikler bulunuyor. Yeni Master’ın ekipmanları arasında iyileştirilmiş geri görüş için Geniş Açılı Ayna da yer alıyor. Yolcu tarafındaki güneşliğe entegre edilmiş olan bu ayna, kör noktaları ortadan kaldırıyor. Üstyapı şirketlerinden gelen talepleri karşılamak amacıyla, Master ürün gamına, mevcut çift arka tekerlekli versiyona ek olarak, tekli arka tekerleğe sahip arkadan itişli yeni bir L4 versiyonu eklendi. Master, 8 ila 22 metreküp arasında değişen taşıma hacmine sahip. Aracın sürücü koltuğu ileri/geri 110cm ayarlanabiliyor ve 410 mm’lik koltuk minderi yüksekliği sayesinde özellikle uzun yolculuklarda binek otomobile benzer bir sürüş pozisyonu elde edilebiliyor.

Haberin Devamı

Yeni Trafic’te mobil ofis alanı

Yeni Trafic Renault markasının yeni tasarım anlayışını yansıtıyor. Araçta 1.6 litre hacimli iki dizel motor yer alıyor: Energy dCi 140 beygi Twin Turbo ve Energy dCi 115 beygir. Mobil bir ofis olarak tasarlanan araçta ileri teknoloji ve multimedya sistemleri mevcut: Audio sistemi, CD oynatıcısı, MP3 özellikli radyo, Bluetooth’lu eller serbest telefon, USB portu. Yeni Trafic son çeyrekte pazara sunulacak.