Gazete Vatan Logo

THY’nin yeni hedefi dünya birinciliği

Avrupa’nın en iyi havayolu ödülünü alan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, “Ödülü Avrupa’da almak çok önemli, çünkü gelirimizin ve yolcularımızın çoğu Avrupa’dan geliyor. Hedefimiz dünya birinciliği” dedi

Önceki yıllarda aldığı Güney Avrupa’nın en iyi havayolu ödüllerinin ardından bu yıl Avrupa’nın En İyi Havayolu ‘Best Airlines Europe’ ödülünü alan Türk Hava Yolları’nın (THY) yeni hedefi dünyanın en iyi havayolu olmak. THY Genel Müdürü Temel Kotil, 2006’da yapılan değişiklikle özel şirket konumuna geldiklerini hatırlatarak, “Patronumuz devletken yolcu oldu. Para kimden geliyorsa patron odur. Daha önce zarar ettiğimiz zaman devlet üzerine para koyuyordu. Bu nedenle patron oydu. Artık borsadayız. Bu nedenle artık yolcuyu dinlemeye başladık” dedi.

THY’nin 2006 yılında 3 yıldızlı bir havayolu şirketi olduğunu, 2007’de 4 yıldız olduklarını, 2009’da ise 4.5 yıldıza ulaştıklarını anlatan Kotil, şöyle konuştu: “Şimdi son nokta olan 5 yıldızlı olmak istiyoruz. Şirket olarak ilk ödülümüzü 2009 yılında Güney Avrupa’nın en iyi havayolu seçilerek aldık. 2010 yılında yine aynı ödülü aldık. Bu yıl ise ’Avrupa’nın En İyi Havayolu ödülünü aldık. Dünyada 18.8 milyon yolcunun katıldığı anket sonucu Skytrax şirketince bu ödülü almaya hak kazandık. Pek çok konuda da dünya ikincisi olduk. Şimdi dünya birincisi olacağız. Yeni hedefimiz bu.”

Her yıl % 20 büyüme

Kotil, “Bu ödül bize Avrupa pazarında yüzde 2-3 daha fazla yolcu getirirse çok güzel bir şey olur. Öyle sanıyorum yüzde 10 gibi bir artı getirecektir. Bunun peşindeyiz” dedi. Kotil, son birkaç yılda 8 bine yakın çalışana ulaştıklarını anlatarak, “2005’te günde 400 olan sefer sayımızı bu yıl günde bin uçuşa getirdik. Hedefimiz 2 binlere ulaşmak” dedi.

Reklama yılda 100 milyon dolar

PEK çok ünlü takıma ve sporcuya sponsor olduklarını, en iyi takımlara sponsor olmaya devam edeceklerini kaydeden Kotil, “Reklama yılda ortalama 100 milyon dolar para harcıyoruz. Bunu kuruşuna kadar tasarruflu harcıyoruz. Bir yere sponsor olacaksak, en az 10 katı geri dönüşünü görmemiz lazım. Oluyor da” dedi.

Haberin Devamı