Gazete Vatan Logo

THY'nin gözü yüksekte

THY’de hedef dünyada en çok noktaya uçan 10 havayolu arasına girmek

TÜRK Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, bu yıl sonunda, dünyada en çok noktaya uçan hava yolu şirketleri arasında 8. veya 9. olmayı hedeflediklerini söyledi. Adana’da, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin (AGİD) düzenlediği “Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor” başlıklı toplantıda konuşan Kotil, dünyanın en hızlı büyüyen hava yolu şirketi olduklarını vurguladı.

Bu kadar büyümeye rağmen uçak sayısını yetiştiremediklerini ve sürekli takviye yaptıklarını belirten Kotil, şöyle konuştu: “Yeniden yapılanınca daha çok noktaya uçmaya başladık. Şu an haftada 5 bin frekans yapıyoruz ama bu 10 bin frekans olmalı. Durmadan hat açarak şirketi olgunlaşmamış halde tutuyoruz. Bu iyi bir şey değil ama THY’nin dinamikleri çok iyi olduğu için yeni bahçe yapmakta bir mahsur yok. Yıl sonunda dünyada en çok noktaya uçan hava yolu şirketleri arasında 8. veya 9. olmayı hedefliyoruz.”

Yılbaşından bu yana yolcu sayılarında yüzde 25 artış olduğunu ifade eden Kotil, “Bu yıl sonunda 31 milyon yolcu hedefliyoruz. Bu rakam çok anlamlı çünkü British Airways geçen yıl 30 milyon yolcuda kalmıştı. Bu yıl da yolcu sayıları azalıyor” dedi.

89 yeni uçak siparişi

Kotil, filolarını güçlendirmek için sipariş verdikleri 89 uçağı teslim almayı dört gözle beklediklerini de bildirdi. Kotil, dünyada ekonomik klasta en iyi ikram yapan şirket seçildiklerini de belirterek, “2011 yılında tüm sınıflarda en iyi ikram yapan şirket olmak istiyoruz. Bu hedefi yakalamak için gerekenin daha fazlasını da yaparız. Tüm kategorilerde birinci olmak adına ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

Marka olmaya çok önem verdiklerini ve her zaman global düşündüklerini belirten Kotil, tanıtım için 2005 yılında 5 milyon dolar harcanırken, rakamın bu yıl 70 milyon dolara çıktığını söyledi. Başarılarını personelin özverisine borçlu olduklarını belirten Kotil, “Şu an bin 800 pilotumuz var. 4 bin kişi olan kabin personelimize bu yıl bin 500 kişi daha eklenecek” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı