Gazete Vatan Logo

THY neden çakıldı?

THY hisseleri yere çakıldı, çünkü...

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), Türk Hava Yolları’nın (THY) hisse satışı için danışmanlık almak üzere bankalarla görüştüğü ve yıl sonuna kadar satışın tamamlanacağı haberi doğrulanmayınca THY hisseleri yere çakıldı.

ÖİB'nin Unicredit ve Türk Sinai Kalkınma Bankası’na (TSKB) yıl sonuna kadar THY’nin içerisindeki yüzde 49’luk devlet payının muhtemel satışı hakkında plan hazırlamalarına yönelik çağrıda bulunduğunu yazdı. Haberde blok satış dahil alternatiflerin bulunduğu yer aldı. Söz konusu haber yayınlanır yayınlanmaz hisse bir anda düşüşe geçti. Aradan 45 dakika geçince ÖİB'den gelen açıklama ise rüzgârı tersine çevirdi.

ÖİB, KAP'a gönderdiği açıklamada, “THY’deki kamu payının özelleştirilmesine ilişkin gerekli açıklamalar idaremiz tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır. THY hisselerinin özelleştirilmesine yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır” ifadeleri kullanıldı. Bu sırada hisseler yüzde 5.3'le son sekiz ayın en düşük seviyesine inerek yere çakılırken kapanışa doğru küçük toparlanma ile günü 4.20 TL’den kapattı.

ATATÜRK HAVALİMANI KÜÇÜLECEK

İstanbul'a yapılacak 3'üncü havalimanının ardından Atatürk Havalimanı'nın kapatılacağı ile ilgili haberleri değerlendiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'Biz duyumlara göre iş yapmayız. Çok büyük kapasiteli, yeni bir havalimanı yapacağız. Havalimanı yapıldıktan sonra Atatürk Havalimanı da daha küçük ölçekli olarak hizmete devam edecek' dedi

Haberin Devamı