Gazete Vatan Logo

THY menüyü çocuklaştırdı

THY çocuklar için özel kontuarlar açtı menüyü çocuklaştırdı

TÜRK Hava Yolları (THY) ‘Curioz Çocuk Kulübü’ adı altında 3-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik yeni bir marka yarattı. Bu yeni markayla THY, çocuklara kabinlerde özel hizmet verecek, özel sunumlu menüler servis edecek. Dünya genelinde çocuklara özel servis, dergi, kitap, çizgi roman yayınları, web sayfası, oyuncak ve promosyonlarla hizmet verilirken çocuklar için havalimanlarında oyun bölümleri ayrılacak, onlara bilet işlemleri sırasında özel kontuarlar destek verecek.

Bu proje için bir yıl önce Brezilya’da kendisine verilen bir çocuk dergisinden ilham alarak onlara özel bir hizmet geliştirmeyi düşündüklerini ve yapılan çalışmalar sonucunda ‘Curioz Çocuk Kulübü’nü hayata geçirdiklerini aktaran THY Genel Müdürü Temel Kotil, şunları söyledi: “Curioz Çocuk Kulübü sadece çocuklara eğlendirecek bir çocuk kulübü değil. Proje; Keloğlan, Nasrettin Hoca, Karagöz ile Hacivat gibi kahramanlarımızı, Kelaynak, Denizli Horozu, Sivas Kangal’ı gibi özgün değerlerimizi Curioz dünyasında yaşatmayı, kültürümüzün yeni nesillere aktarılmasını ve dünyaya tanıtılmasını amaçlıyor. Curioz dünyasında aynı şekilde şekilde Üç Silahşörler, Cristoph Colomb gibi evrensel kahramanlar da yer alıyor. Böylece dünya kültürleri ile köprüler kuruluyor.”

THY ve TAV Havalimanları Holding’in çocuk yolcular için ortaklaşa başlattıkları ‘Curioz Çocuk Kulübü’ projesi Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen törenle hayata geçirildi. Törende konuşan Kotil, THY Çocuk Kulübü için pedagogların uzun süreli çalıştığına dikkat çekerek,”THY Çocuk Kulübü ünlü çizer Ergün Gündüz’ün kalemiyle gerçeğe büründü. Bu kulüp çerçevesinde çıkardığımız derginin tirajı 100 bin. Bu dergileri ve çeşitli oyuncakları uçaklarımızda dağıtacağız” diye konuştu.

TAV Havalimanları İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü de Curioz dünyasına terminal içinde özel alanlar oluşturduklarını belirterek, “Çocuklar özel alanlarda ve kontuarlarda hiç sıkılmadan yolculuk yapabilecek” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı