Gazete Vatan Logo

THY, Filipinler uçuşlarını iptal etti

Türk Hava Yolları (THY), Filipinler'de bir yanardağın patlamasının ardından bugün ve yarın başkent Manila'ya olan uçuşlarını karşılıklı olarak iptal etti.

THY, Filipinler uçuşlarını iptal etti

Filipinler'de başkent Manila'nın yakınlarında bulunan Taal Yanardağı'nın patlaması sonrasında Manila Havalimanı'ndan yapılan uçuşlar da olumsuz etkilendi.

TAHLİYE EDİLDİ

THY, bugün yapacağı TK85 Manila İstanbul seferi ile yarın yapacağı TK84 İstanbul-Manila ve TK85 Manila-İstanbul seferlerini iptal etti. Bölgede etkili olan duman ve kül yağışı nedeniyle Manila Havalimanı'na yapılan birçok havayolu şirketi uçuşlarını iptal ediyor. Taal Yanardağı'nın harekete geçmesiyle alarm seviyesine geçilen Filipinler'de, özellikle çevredeki yerleşim alanlarında yaşayanların tahliye edildiği öğrenildi.

52 VOLKANİK DEPREM TESPİT EDİLDİ

Dünya, İran'ın bir yolcu uçağını füzeyle düşürmesinin ardından gözünü bir başka patlama haberine çevirdi. Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Filipinler'de, dünkü yanardağı patlamasının ardından bu sabah ikinci patlama meydana geldi. Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Kurulu'ndan (NDRRMC) yapılan açıklamada, Batangas eyaletindeki yanardağda bugün yerel saatle sabah patlama yaşandığı bildirildi. Yanardağ çevresinde dünkü patlamadan bu yana toplam 52 volkanik deprem kaydedildi. Yanardağdan çıkan küller, 100 kilometre kuzeye yayıldı ve başkent Manila'nın güneyinde görüş alanını etkiledi. Patlamanın ardından can veya mal kaybının yaşanmadığı Taal Yanardağı bölgesinde yaşayan 6 bin 346 kişi tahliye edildi. Manila Uluslararası Havalimanı'ndaki iç ve dış hat uçuşları da patlama nedeniyle geçici süreliğine ertelendi. Havalimanından şimdiye kadar toplam 240 uçuşun iptal edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

TSUNAMİ OLABİLİR

Dünyanın en küçük yanardağı Taal, Filipinler'de 10'dan fazla aktif volkandan biri. Ülke, Pasifik'te "Ateş Kuşağı" olarak adlandırılan, depremlerin ve volkanik patlamaların yoğun yaşandığı fay hattı üzerinde bulunuyor. Yetkililer yanardağdaki hareketliliğin bir süre daha devam edeceği ve volkanik tsunami olabileceği uyarısında bulundu.

Volkanın püskürdüğü küller, çevredeki yerleşim bilimlerine yayıldı. Yerel halk, patlamaların devamının geleceğinden endişe etse de sokaklarını temizleyerek normal yaşantılarına dönmeye çalışıyor. AP'nin servis ettiği bu fotoğrafta, bir sokak köpeğinin üzeri küllerle kaplanmış hali dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Yanardağ patlamasından etkilenen bölgelerden gelen fotoğraflar, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Reuters haber ajansının bu sabah servis ettiği bu fotoğraf ise, sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı. Yanardağdan yükselen dumanlar, Agoncillo bölgesinden bu şekilde görülüyor. Volkandan gökyüzüne kayaların da fırladığını bildiren Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, yanardağın üzerine düşen yıldırımın fotoğrafını dünyaya servis etmişti. Dün aktif hale geçen volkanın patlamasıyla yeryüzü titremiş,, saniyeler içinde gökyüzüne yayılan devasa kül bulutunun ulaştığı yükseklik, bir kilometreyi aşmıştı. Reuters haber ajansı, Filipinli yetkililerin alarm durumuna geçtiğini ve başkent Manila çevresindeki köylerde yaşayan sekiz bin kişiye tahliye emri verdiğini bildirimişti.