Gazete Vatan Logo

THY fedakârlık istedi

THY, Hava İş Sendikası’ndan 2017’de çalışanlara uygulanacak 4+4 zammın doldurulmasını talep etti. Şirketin seneye kâr etmesi durumunda bu zamların enflasyon farkıyla beraber geri ödenmesi önerildi

THY fedakârlık istedi

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Türk Hava Yolları (THY) yönetiminin tasarruf tedbirleri çerçevesinde 2017 yılı zamlarını dondurma teklifinde bulunduğunu belirterek, “Dünya devi şirketler grevle boğuşuyor. Biz de sendika olarak elimizi taşın altına koyarak THY’nin bu zor dönemi en az kayıpla atlatmasını istiyoruz” dedi.

Tük Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Hava-İş Sendikası’nı ziyaret etti. Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ile bir süre görüşen Ekşi, sendika yönetiminden çalışanlara 2017’de uygulanacak yüzde 4 + 4 zammı dondurmak istediklerini iletti. Sendika yönetimi de teklifi üyelerine soracaklarını söyledi.

Dünya havacılık sektörünün tamamından ciddi bir ekonomik kriz yaşandığına dikkat çeken Tatlıbal, “Bugün dünya devi Air France, Lufthansa ve British başta olmak üzere bir çok büyük havayolu şirketi grevlerle boğuşuyor. Bu şirketler sürekli küçülerek, işçi çıkararak krizden en az zararla çıkmanın hesaplarını yapıyor. Bu kriz dünyayı olduğu gibi ülkemiz havacılık sektörünü de birebir etkiliyor. Bunun yanı sıra Rus uçağının düşmesiyle başlayan, Atatürk Havalimanı’nın bombalanmasıyla devam eden ve 15 Temmuz darbe girişimiyle zirveye tırmanan olaylar yüzünden ülkemiz sıkıntıya girdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Devletin zirvesinin aldığı kararı takdirle karşıladıklarını belirten Tatlıbal, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkede milli seferberlik ilan etti. Ülkemiz gerçekten zor dönemden geçiyor. Biz de sendika olarak elimizi taşın altına koyarak THY’nin bu zor dönemi en az kayıpla atlatmasını istiyoruz. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi sendikamızı ziyaret etti ve bize aldıkları tasarruf tedbirlerini anlattı. Bizden de 2016 Toplu İş Sözleşme’sinde altına imza attığımız 2017’de uygulanacak yüzde 4+4 zammı dondurmamızı, şirketin önümüzdeki yıl sonunda kâr etmesi durumunda bu zamların çalışanlara enflasyon farkıyla beraber geri ödenmesini teklif ettiler.”

Son söz çalışanların

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, THY’nin bu önerisini üyelerine soracaklarını belirtti. Tatlıbal, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Bu teklif bugün şahsıma yapılsa da aslında ben sadece vekilim. Esasen bu teklif doğrudan üyelerimize yapıldı. Anket yapacağız. Biz demokratik şekilde çoğunluğa uyarak karar vereceğiz. Üyelerimiz kabul etmezse,biz de kabul etmeyeceğiz. Üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz 2017 yılını hiç zamsız geçmek istemiyoruz.”