Gazete Vatan Logo

THY'e 38 yeni pilot

Eğitimlerini tamamlayan 38 yeni pilot düzenlenen törenle THY filosuna katıldı. THY’nin pilot ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan THY Havacılık Akademisi’nden ve ABD’deki uçuş okulundan mezun yeni pilotlar Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil ile birlikte apronda hatıra fotoğrafı çektirdiler.

18’i THY Havacılık Akademisi, 20’i ise Amerika Florida Havacılık Enstitüsü’nde 14 aylık ilk eğitimlerini tamamladıktan sonra mezun olan 38 pilot Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde düzenlenen törene THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve akademinin pilot eğitmenleri katıldı.

PİLOTLUĞU HERKESE SEVDİRECEĞİM

Mezunlar arasındaki tek kadın pilot olan Safiye Ademoğlu, uçuş merakının farklı bir şeyler yapma hevesiyle başladığını belirterek, "Havacılık gelişmek olan ve çok fazla bayan çalışanı olmayan bir sektör. Neden olmasın dedim ve kadınların da bu alanda başarılı olabileceğini kanıtlamak için bu mesleği seçtim. Aynı zamanda Amerika’da sadece bayanlar için düzenlenen Aires Havacılık yarışmasına katıldım. Genç kızlara havacılığı sevdirmeye yönelik bir yarışmaydı. Şu anda tek idealim çevremde olan herkese bu mesleği sevdirmeye çalışarak sayımızı artırmaktır" dedi.

Sıkı ve çok disiplinli bir eğitim süreci yaşadıklarına söyleyen Safiye Ademoğlu, "Eğitimi Amerika’da Florida Teknoloji Enstitü’nde gördüm. Amerika havacılık sektöründe çok ileride olan bir ülke. Bu yüzden eğitim sürecinde bir sıkıntı yaşamadım. Bu eğitimlerde başarılı olduğuma inanıyorum. Orada okumaktan da mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

THY’nin yeni pilotları fotoğraf çekiminden sonra Genel Müdürlük binasına geçti. Pilotlara diplomaları öğleden sonra Hamdi Topçu ve Temel Kotil tarafından verilecek

Haberin Devamı