Gazete Vatan Logo

THY'den büyük atılım!

Türk Hava Yolları, Polonyalı LOT’u satın alıp Varşova’ya uluslararası üs kuracak

THY Genel Müdürü Kotil, Sırp JAT’tan sonra Polonyalı LOT’u da almak istediklerini açıkladı. THY, Varşova’yı uluslararası uçuşlar için merkez haline getirecek

Küresel ekonomik krize rağmen yolcu sayısını yüzde 12 oranında artırarak ve Avrupa’nın 4’üncü büyük havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları (THY), rotasını Polonya havayolu şirketi LOT’a çevirdi. THY Genel Müdürü Temel Kotil, LOT’u almak istediklerini ve Sırp havayolu şirketi JAT’la da görüşmeler yürüttüklerini açıkladı. Kotil, Polonya gazetesi Rzeczpospolita’ya yaptığı açıklamada, “Genişleme politikamız devam ediyor ama hemen çoğunluk hissesi almak zorunda değiliz. Evet LOT’u almak istiyoruz” dedi.

Sırp JAT ile de ilgilendiklerini belirten Kotil, “Orta Avrupa’da tek ilgilendiğimiz şirket ise LOT, iş modelimize uyuyor” diye konuştu.

THY öncelikle LOT ile bazı belirli noktalar arasındaki uçuşlarda ortaklık kuracak ve Varşova havalimanını uluslararası uçuşlar için merkez haline çevirmeye çalışacak.

Polonya devleti global ekonomik krizden derin etkilenen LOT’u yeniden yapılandırdıktan sonra 2011’de satmak istiyor. Polonya havayolları LOT’un yolcu sayısı geçen yıl yüzde 10.8 düşüşle 3 milyon 87 bin kişiye inmişti.

Haberin Devamı