Gazete Vatan Logo

THY'de sürpriz istifa!

Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojileri Başkanı Adnan Metin, sürpriz bir şekilde görevini bıraktı

Türk Hava Yolları’nda 2009 yılından bu yana Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojileri Başkanlığı görevini yürüten ve öncesinde 2001 - 2005 yılları arasında Ülker Grubu’nda Bilgi Teknolojileri ve Operasyon Müdürü olarak görev yapan Adnan Metin, beklenmedik bir kararla görevinden ayrıldı.

Adnan Metin’in ayrılığına ilişkin olarak başkanlık departmanının müdürlüğe bağlanmasının gerekçe olduğu iddia edilirken bir başka iddiaya göre ise hükümet-cemaat çatışmasının bu kararda etkili olduğu öne sürüldü.
1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Metin Adnan Metin’den boşalan koltuğa başkan yardımcısı Kerem Kızıltunç’un vekalet etmesine karar verildi. Atama kararını THY Genel Müdürü Temel Kotil duyurdu.

YENİ ATAMALAR

THY’de ayrıca, Seyahat Yönetimi Müdürlüğü’nün Seyahat ve Zaman Yönetimi Müdürlüğü olarak değiştirilmesine ve Eğitim Başkanlığı’nda Ticari ve Yer Hizmetleri Eğitim Müdürü olarak görev yapan Muhittin Hasan Uncular’ın Seyahat ve Zaman Yönetimi Müdürü olarak atanmasına, Yurtdışı Çalışma İlişkileri Müdürlüğü’nün Yurtdışı Çalışma İlişkileri Şefliği’ne tadil edilerek Yurtdışı Personel Yönetimi Müdürlüğü’ne bağlanmasına, Uçuş Personeli Yönetimi Müdürlüğü’nün kurulmasına ve İstihdam, Organizasyon ve Projeler Başkanlığı bünyesinde görev yapan Hadice Meryem Okumuş’un Uçuş Personeli Yönetimi Müdürü olarak atanmasına karar verildi.

Ayrıca, Yurtdışı Çalışma İlişkileri Müdürü olarak görev yapan Serdar Uygur İstihdam, Organizasyon ve Projeler Başkanı olarak, Ali Uysal ise kurum dışından Hukuk Müşaviri olarak atandı.

Haberin Devamı