Gazete Vatan Logo

THY'de Kotil görevine devam ediyor

THY’nin olağan genel kurul toplantısı gerçekleşti. Adı milletvekliği adaylığında geçen THY Genel Müdürü ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Temel Kotil görevine devam etti.
Türk Hava Yolları (THY) Olağan Genel Kurul Toplantısı, hissedarların katılımıyla yönetim binasında gerçekleşti.

Saat 14.30’da başlayan toplantıda, 2010 yılı THY Yönetim Kurulu Faaliyet raporu ve Denetim Kurulu raporlarının görüşülmesinin ardından yapılan oylamayla 2010 yılı hesap ve faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri ibra edildi. Yaklaşık iki buçuk saat süren genel kurulunda yapılan seçimde Yönetim kurulu başkanlığına yeniden Hamdi Topçu seçilirken, bir dönem Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Doç. Dr. Turan Erol, kendi isteği ile Yönetim Kurulu üyeliği görevinden ayrıldı.

Erol’un yerine 2005 yılından itibaren Başbakanlık Etik Kurulu’nda özel sektörü temsilen görev yapan Gülsüm Azeri getirildi.

YÖNETİM KURULU

Olağan genel kurulunda yapılan seçimde yönetim kurulu başkanlığına Hamdi Topçu, üyeliklerine Gülsüm Azeri, Cemal Şanlı, İsmail Gerçek, Muzaffer Akpınar, Mehmet Büyükekşi, Temel Kotil, Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Ateş Vuran, Naci Ağbal ve Orhan Birdal seçildi.

Haberin Devamı