Gazete Vatan Logo

THY’de Genel Müdür bilmecesi!

THY tepe yönetiminde sıkıntı yaşandığı iddia ediliyor

Kırmızı ruj yasağı ve 15 Mayıs’ta başlayacak grevle gündeme gelen Türk Hava Yolları’nda (THY) tepe yönetiminde sıkıntı yaşandığı iddia ediliyor.

THY yönetiminin geçtiğimiz Cuma günü çalışanlarına e-mail göndererek, Genel Müdür Temel Kotil’in 13 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında izinli olduğu açıklandı. Yerine Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Coşkun Kılıç’ın vekalet edeceği bildirildi. İzne ayrılış haberi, Kotil’in THY’nin ana sponsoru olduğu Turkish Airlines Euroleague’in Final Four maçları için Londra’ya gittiği sırada verildi.

Yönetimin söz konusu kararından haberdar olan Temel Kotil ise yöneticilere yönelik yazdığı e-mail mesajında “Özel büronun benim izine çıktığımla ilgili bir e-mail sizlere gönderdiğini az önce öğrendim. Bana danışılmadan bu e-mail gönderilmiştir. Özellikle böyle bir dönemde, şirketin bütün yöneticiler ihtiyacı duyacağı bu günlerde benim izne çıkmam imkansızdır. Siz yönetici arkadaşlarım çok özel bir durumunuz yoksa gelecek hafta boyunca izin kullanmayın.” Kotil, mesajının sonunda, Pazartesi (bugün) sabahından itibaren yeniden işinin başında olacağını ifade ederek “Bundan sonra siz çalışma arkadaşlarımı saat 8:00’de işinizin başında görmek isterim” mesajını iletti. Kotil’in işbaşı yapıp, yapmayacağı bugün belli olacak.

Haberin Devamı