Gazete Vatan Logo

THY Avrupa’nın en iyi havayolu

THY, dünyada 18.8 milyon yolcunun katıldığı anket sonucu “Avrupa’nın En İyi Havayolu” olarak seçildi. Skytrax şirketinin yaptığı anketi değerlendiren THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Bu bizim için onur verici. Sektörü temsil eden bir Türk markası ilk olarak Avrupa’da en iyi seçildi. Bizim hedefimiz en büyük olmak. Gönül ister ki Türkiye, Avrupa’da her konuda ’en iyi’ olsun” dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY’nin havacılık endüstrisinin “Oscar”ları olarak adlandırılan ve dünyada 18.8 milyon yolcunun katıldığı anket sonucu Skytrax şirketi tarafından “Avrupa’nın En İyi Havayolu (Best Airlines Europe)“ seçildiğini söyledi. Kotil, “Bu bizim için onur verici. Biz Avrupa’yı geçebileceğimizi göstermiş olduk. Aslında Avrupa’yı geçen ilk Türk şirketiyiz” dedi.

THY’nin, Comfort Class koltuğunda “En İyi Premium Ekonomi Koltuğu” ve “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödüllerini de kazanarak kalitelerinin bu yıl tam olarak tescillendiğini belirten Kotil, geçen yıl da Skytrax’tan “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödülünü aldıklarını hatırlattı. Kotil, “Geçen yıl bu ödülü aldığımızda Güney Avrupa ’Southern’ kelimesini sileceğiz demiştim. Southern kelimesi bu yıl silindi ve ’Best Airlines Europe’ olduk. Yani ’Avrupa’nın En İyi Havayolu’ seçildik. Bu bizim için onur verici. Sektörü temsil eden bir Türk markası ilk olarak Avrupa’da ’en iyi’ seçildi. Gönül ister ki Türkiye, Avrupa’da her konuda ’en iyi’ olsun” diye konuştu. Avrupa’da ’en büyük havayolu’ olmayı hedeflediklerini kaydeden Kotil, bu hedefe de adım adım ilerlediklerini vurguladı. Kotil, şöyle devam etti: “En büyük, birçok alt kalemden oluşuyor. Uçtuğu nokta sayısı itibarıyla en büyük olmak ki, buna çok yaklaştık. Şu anda uçtuğumuz yer sayısı olarak 190 noktaya doğru gidiyoruz. Avrupa’nın en büyükleri 230 noktaya uçabiliyor. Dolayısıyla biz adım adım Avrupa’da en çok noktaya uçak havayolu olacağız. 40 nokta kaldı. İlk önce en çok noktaya uçan şirket olacağız, onları yakalayıp geçeceğiz. 2-3 yılda bunu beceririz. Sonra amacımız en çok yolcu taşıyan havayolu olmak, en çok koltuk kilometre taşıyan havayolu olmak. Bu da bizim 5-6 yılımıza malolur. Kalitede zaten Avrupa’yı geçtik.”

Kotil: Geçen yılın birincisi Lufthansa’yı geride bıraktık

SKYTRAX şirketinin, dünyada seyahat eden 18.8 milyon yolcuya “Avrupa’da en çok beğendiğiniz havayolu hangisi?” sorusunu sorarak verilen cevaplarla THY’nin birinci seçildiğine dikkat çeken Temel Kotil, şöyle devam etti:

“Bu beğenide kabin içi servisin, kabin personelinin güler yüzünün, uçakların yeni olmasının, koltukların en iyi olmasının etkisi var. İstanbul’un mesafesinin Avrupa’ya 3 saat olması ve transfer yolcularının yorulmamasının etkisi var. Network ağımızın üzerinden yolcunun kısa bir bekleyişle yoluna devam etmesinin etkisi var. İstanbul’un çok güzel bir şehir olması ve cazibesinin etkisi var. Biz transfer yolcularımıza şehir turu da attırıyoruz, bunun da etkisi var. Türkiye’nin marka etkisi var. Dolayısıyla bu ilgiyi çeken, bir sistem var. Kesin olan bir şey var ki yolcunun beğenisini kazandık. Sonuçta şu anda Avrupa’da en çok beğeni toplayan havayolu biziz. Geçen yıl Lufthansa’ydı, bu yıl biz olduk. Bunun bize çok ciddi bir marka değeri, algı değeri ve yolcu getirme niteliği olacak.”

Haberin Devamı