Gazete Vatan Logo

THY Asya’da yeni pazarlara uçacak

THY ile Malezya merkezli Malindo Air arasında kod paylaşım anlaşması imzalandı. Anlaşma ile iki havayolu şirketi de yeni pazarlara girerek yeni seyahat imkanları sunabilecek

THY Asya’da yeni pazarlara uçacak

THY’den yapılan açıklamaya göre, şirket ile Malindo Air, iki ülke taşıyıcısının yeni pazarlara girmesine olanak sağlayacak ve yolcularına yeni seyahat imkanları sunacak bir kod paylaşımı anlaşmasına imza attı. Gelişmekte olan ticari ilişkilerini bir adım öteye taşıma kararı alan iki havayolunun başlattığı bu yeni ticari iş birliği kapsamında, Malindo Air’ın Kuala Lumpur üzerinden icra ettiği Denpasar (Endonezya), Perth (Avustralya), Langkawi (Malezya), Penang (Malezya), Kuching (Malezya) ve Kota Kinabalu (Malezya) seferlerinde THY kendi havayolu kodu ve sefer numarası ile bilet satışı yapabilecek. Malindo Air de kendi havayolu kodu ve sefer numarasıyla THY tarafından icra edilen Kuala Lumpur-İstanbul hattının yanı sıra İstanbul-Londra/Amsterdam/Viyana/Frankfurt/Kopenhag parkurları üzerinde de satış gerçekleştirebilecek.

Kesintisiz seyahat

Böylece, iki havayolu arasında 2016’dan beri yürürlükte olan ticari iş birliği kapsamında taşınan yolculara, kod paylaşımı anlaşması ile daha konforlu seyahat olanakları sağlanarak, Malezya iç hatları ve Güney Doğu Asya noktalarına kesintisiz seyahat imkanı sunulacak.

Haberin Devamı

THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilal Ekşi, anlaşmanın her iki havayoluna fayda sağlayacağını belirterek, “Malindo Air ile 2016 yılından bu yana süren verimli iş birliğinden memnunuz. Mevcut iş birliğinin, yolcularımıza daha fazla noktaya, daha esnek koşullarda seyahat etme olanağı sağlayacak biçimde geliştirilmesinin her iki havayolu için de büyük değer oluşturacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Malindo Air Genel Müdürü Chandran Rama Muthy da anlaşmadan büyük bir heyecan duyduklarını aktararak, “İşbirliğimiz istikrarlı bir şekilde büyüyor ve bu ilerleme bizim için kesinlikle önemli bir kilometre taşını temsil ediyor” değerlendirmesinde bulundu.