Gazete Vatan Logo

THY 4 bin 600 yeni personel alacak

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY ve iştiraklerine 4 bin 600 personel alınacağını, havacılık sektörünün çıtasını gençlerle yükselteceklerini söyledi. Ekşi, “Gençler web sayfamızı sürekli kontrol etsinler” diye konuştu.

THY 4 bin 600 yeni personel alacak

İlk resmi uçuşun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Haziran’da gerçekleştirildiği İstanbul Yeni Havalimanı ilk etabının 29 Ekim’de düzenlenecek törenle hizmete alınacağını anımsatan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY’nin taşınma sürecinin de 31 Ekim saat 02.00’de başlayacağını ve bunun 12 saat süreceğini bildirdi. Ekşi, o süreçte THY ile birlikte kendilerine hizmet veren şirketlerin de yeni havalimanına taşınmasının gerçekleşeceğine işaret ederek, “Taşınmada 800 tırlık operasyondan bahsediyoruz. Atatürk Havalimanı’ndan teçhizatlar alınacak ve yeni havalimanına götürülecek. Bu 12 saatlik sürede ve öncesinde 120 uçağımız boş olarak yeni havalimanına nakledilecek. Diğer uçaklarımız yurt dışından yolculu ve yolcusuz olarak yeni havalimanına dönecek” diye konuştu.

Sayfamızı ziyaret edin

Yeni havalimanıyla havacılık sektörünün daha da büyüyeceğine dikkati çeken Ekşi, şunları kaydetti: “İstanbul Yeni Havalimanı’nda alanın büyümesi ve operasyonların artmasına bağlı olarak yer hizmeti veren Turkish Ground Services şirketi 1.600’e yakın eleman alacak. THY olarak biz de normal büyümemize paralel her yıl 3 bine yakın personel alıyoruz. Özellikle genç arkadaşlarımız, hem bizim hem de iştiraklerimizin web sitelerini takip edip, kendilerine uyan iş ilanlarına müracaatta bulunsun. Havacılık sektörünün çıtasını gençlerle yükseltelim.”

Haberin Devamı

Yeni havalimanında yeni ortaklıklarının olduğunu anımsatan Ekşi, buranın cazibe merkezi olarak görüldüğünü, yerli ve yabancı birçok firmanın THY ile iş birliği yapmak istediğini, görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

İkramda haftaya karar vereceğiz
THY’nin DO&CO ile ikram konusundaki iş birliğinin devam edip etmeyeceği konusuna da değişen Bilal Ekşi, bu konunun önümüzdeki hafta netlik kazanacağını kaydetti. Ekşi, “Yeni havalimanında THY’nin ikram hizmeti konusunda Singapur SATS firması çok cazip teklifte bulundu. Bu teklifi değerlendirerek, görüşmelere başladık. Turkish DO&CO ikram konusunda ödüller almamızı sağlayan çok güzel bir şirketimiz. Hakikaten ikramda THY’yi bir noktaya getirdi. Biz aslında bu şirketten memnunduk ancak diğer şirketin finansman teklifi cazip olduğu için görüşmeler devam etti” dedi.
DO&CO’dan memnunuz
Bazı detay konuları henüz çözemediklerini söyleyen Ekşi, “O yüzden SATS ile görüşmeler istediğimiz ölçüde gitmiyor. Önümüzdeki hafta bu konuda karar verecek durumda olacağız. Biz Turkish DO&CO’dan memnunuz. Geldiğimiz noktayı değerlendireceğiz. Bir an önce ikram firmasını belirleyip, yeni havalimanında mutfak tasarımı yapmamız gerekiyor. Mimari tasarımlar hemen hemen bitti ama mutfak tasarımlarının da ikram veren firmaya göre modifiye edilmesi gerekiyor. Önümüzdeki hafta, olmadı bir sonraki hafta bu konuda el sıkışacağız” diye konuştu.
Yeni alanda ilk uçuş saat 14’te
İstanbul Yeni Havalimanı’nda 31 Ekim saat 14.00 itibarıyla THY’nin ilk seferinin yapılacağını ifade eden Bilal Ekşi, “Yeni havalimanını heyecanla bekliyoruz. Türkiye’nin havacılıktaki global iddiasını perçinleyen bir proje olacak. Yapımcı firma, havalimanını 29 Ekim’e yetiştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Testler devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.
Söz konusu taşınma dolayısıyla yolcuların hiçbir mağduriyet yaşamayacağının altını çizen Ekşi, THY’nin yeni havalimanından ilk uçuşunu yurt içinde Ankara’ya, yurt dışında Azerbaycan ve KKTC’ye yapmasının planlandığını dile getirdi. Havalimanına yolcuların toplu taşımayla sorunsuz ulaşacağını belirten Ekşi, İstanbul’dan havalimanına gelecek yolculara ilişkin analiz yaptıklarını ve hangi bölgeden, ne kadar yolcu geleceğini belirlediklerini, belediyenin de toplu taşıma araç seferlerini buna göre koyacağını söyledi. THY’nin, yeni havalimanındaki özel yolcu salonlarının yapımına başladığını ifade eden Ekşi, mimari dizayn için de uluslararası bir firmanın
çalıştığını bildirdi.

Haberin Devamı