Gazete Vatan Logo

THY, Messi’yi Katar’a kaptırdı

Açıklamada şunlara yer verildi:

Türk Hava Yolları’nın (THY) dünyaca ünlü Barcelona ile sponsorluk anlaşması Haziran 2013’te sona erecek. Şirket, 2009 yılından itibaren FC Barcelona’nın resmi havayolu sponsoru olan THY’nin Katalan ekiple sponsorluk sözleşmesinin Haziran 2013’te sona ereceği bildirildi.

Açıklamada, FC Barcelona yöneticileri ve THY yöneticilerinin katılımı ile İstanbul’da geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda, Haziran 2013’te bitecek olan sözleşmenin, THY’nın ve FC Barcelona’nın stratejileri gereği tarafların karşılıklı mutabakatı ile uzatılmamasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada şunlara yer verildi: ‘’Bugüne kadar kulübün özellikle şampiyonlar ligi ve yaz turları kapsamında yaptığı maçlarda takımı taşıyan THY 2009’dan beri takımın resmi havayolu sponsoruydu. THY olarak 2013 futbol sezonu sonuna kadar sponsorluğuna devam edeceğimiz FC Barcelona kulübüne bugüne kadarki gösterdiği dostane ilişki ve işbirliği dolayısı ile teşekkür ederiz. THY, oluşturmuş olduğu iletişim stratejileri çerçevesinde global ve bölgesel marka bilinirlik ve değerini daha da yükseltmek için özellikle Turkish Airlines Euroleague, Turkish Airlines World Golf Final organizasyonları gibi markasıyla sahiplendiği yeni sponsorluk projeleri ve uluslararası tanınırlığa sahip marka tanıtım elçileri ile önümüzdeki dönemlerde de çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.’’

Barcelona’nın 2013’te THY ile sponsorluk sözleşmesinin sona ermesinden sonra Katar Airways (Katar Havayolları) ile anlaşacağı belirtiliyor. İsyanya basınında, Qatar Airways’in gelecek sezon Barcelona takımının yeni forma sponsoru olacağı, bu yüzden THY’nin Katalan kulübü ile olan sponsorluk anlaşmasının sezon sonunda bitirileceği iddia edilmişti.

Avrupa Havayolları Birliği’ne Türk Başkan

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa Havayolları Birliği’nin 2014 ve 2015 yılları için Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Kotil, aralarında Lufthansa, Air France ve British Airways gibi Avrupa’nın dev havayolu şirketlerinin de bulunduğu 33 üyeli birlikte, 2013’te Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2014 ve 2015 yıllarında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.

Haberin Devamı