Gazete Vatan Logo

THY, hangi film için mücadele başlattı?

THY, ‘Ben Efsaneyim’ filminde THY uçağı için kullanılan ‘pistten çıktı’ anonsuna karşı hukuki mücadele başlattı. THY Genel Müdürü Temel Kotil ‘Bu işin peşini bırakmayacağız’ dedi.


Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil,bir süre önce vizyona giren ‘Ben Efsaneyim’ filminde THY uçağı için ‘pistten çıktı’ ifadesinin kullanılmasına da bu çerçevede baktıklarını söyledi. Konuyla ilgili, ABD’deki hukuk bürosunun başlattığı hukuki incelemenin sürdüğünü ifade eden Kotil ‘İsmimizin böyle anılmasından büyük rahatsızlık duyduk. İnceleme tamamlanınca gerekeni yapacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız’ dedi.

İlk uçak geliyor
Star Gazetesi'nin haberine göre, THY’nin bu yıl filosuna 21 yeni uçak ekleyeceğini belirten Genel Müdür Temel Kotil, ilk uçağın yarın geleceğini belirtti. Toronto, Washington, Sao Paolu, Birmingham, Oran, İskenderiye, Lvov, Halep, Ufa, Atrau, Lahore’den oluşan seferleri bu yıl başlayacak dış hatlardan Halep’in yakında başlayacağını belirten Kotil, uçakların gelişi ile paralel olarak yeni dış hat uçuşlarına başlayacaklarını söyledi. Toronto için ikili anlaşma yapılacağını ifade eden Kotil, Kanada makamlarının uçuş izni vermesini beklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı