Gazete Vatan Logo

Theorie ‘orta’ya odaklanacak

Erkek giyim markası Theorie, 2012’yi ‘tanınma yılı’ ilan etti

Kalitesini ve uygun fiyatlarını öne çıkarmayı hedefleyen marka, geçen yıl 50 milyon lira olan cirosunu da yüzde 30 artırma planları yapıyor. Bu yıl kendilerini daha iyi ifade edeceklerini söyleyen Theorie’nin Genel Müdürü Fahri Çakır, “Kalitemizi ve fiyat farkımızı vurgulayacağız. Ucuz değil, uygun marka olduğumuzu anlatacağız” dedi.

Erkek giyiminde 33 yıllık bir geçmişe sahip olan Theorie, 2012’yi tanınma yılı olarak ilan etti. Kalitesini ve uygun fiyat yelpazesini, düzenleyeceği kampanyalarla öne çıkaracak olan marka, 20 olan mağaza sayısını 25’e çıkaracak. 2013-2016 döneminde ise her yıl 10’ar mağaza açma hedefi koyan Theorie, geçen yıl 50 milyon lira olan cirosunu da bu yıl yüzde 30 arttırma planları yapıyor. Bu yıl kendilerini daha iyi ifade edeceklerini söyleyen Theorie’nin Genel Müdürü Fahri Çakır, “2012 ‘tanınma yılı’mız olacak. Kendimizi, kalitemizi ve fiyat farkımızı vurgulayacağız. Ucuz değil uygun bir marka olduğumuzu anlatacağız” dedi.

Öncelikli hedeflerinin Türk erkeklerine hizmet vermek ve Türkiye’de büyümek olduğunu kaydeden Çakır, şu anda yurtdışında kendi mağazalarını açmayı düşünmediklerini belirtti. Yurtdışından talep geldiğini ve franchise verebileceklerini anlatan Çakır, “Bu yıl Türkiye’de imzasını atmak üzere olduğumuz mağaza sayısı 5. Belki bu sayının üzerine de çıkabiliriz. Emin adımlarla, sıkıntısız bir şekilde büyümek istiyoruz. Gücümüzü üretimimizden alıyoruz. Dünyada ve Türkiye’de en ünlü markalara üretim yaptık, hâlâ yapıyoruz. Kendimizi Kaf Dağı’nda görmüyoruz. Biz perakendede B ve C1 olarak tabir edeceğimiz orta segmentin markası olmayı hedefliyoruz. Dede, baba ve oğul yani 3 kuşağa hitap etmek istiyoruz. Çünkü biz her kuşağa ürün satabilecek bir markayız” diye konuştu.

2011’de hedeflerini tutturduklarına da değinen Fahri Çakır, “Geçen yıl mağazalarımızda toplam 50 milyon lira ciro yaptık. Bu yıl hedefimiz bu rakamı yüzde 30 oranında arttırmak” dedi. Türkiye’de 37 milyon erkeğin yaşadığını ve bunun önemli bir kısmının kendileri için potansiyel müşteri olduğuna da dikkat çeken Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “37 milyon erkeğin yüzde 46.2’si 20-50 yaş arasında, yüzde 18.9’u 50 ve üzeri yaştan... Yani toplamda yüzde 65’i bizim potansiyel müşterimiz. Fert başına aylık giyim harcaması 42 lira. Bütün bu rakamlara bakınca daha yapacak çok iş, gidecek çok yol olduğunu görüyoruz. Bir mağazamızı ayda 21 bin 700 kişi ziyaret ediyor. Tüm mağazalarımıza ayda 5 milyondan fazla insan giriyor. Hedefimiz bu sayıları daha yukarılara çekmek.”

Herkes slim fit olacak!

FAHRİ Çakır, mart sonu nisan başı gibi yeni bir ürün segmentini piyasaya sunacaklarını ve her kilodan erkeğe slim fit giyinme fırsatı sunacaklarını belirtti. Çakır, şöyle konuştu: “Slim fitte geliştirdiğimiz bir kalıp var. Tüm rakiplerimizin slim fit ürünlerinden aldık. Testler yaptık. Müşterilerimizle konuştuk. Sonunda kendimize ait kalıbı yarattık. Tam anatomik olan bu kalıp dar da değil geniş de değil ve vücuda oturuyor. Takım elbise, pantolon, gömlek ve tişörtlerimiz olacak.”

Bu bahar ayaklar renk renk olacak

BÜNYESİNDE BCBGeneration, Jessica Simpson, Vince Camuto, ve Arturo Chiang gibi markaları bulunduran Vepa’62, ilkbahar için sıcak bir koleksiyon hazırladı. Marka, hem çalışan kadının hem de günlük giyimin olmazsa olması topuklu ayakkabılar farklı modelleri ve renk seçenekleri ile ilkbaharı karşılama imkanı sunuyor.

Çantada yeni trend

AKSESUAR dünyasının yeni üyesi Zoopa!, renkli modelleriyle dikkat çekiyor. Lüks sınıfındaki tasarımları erişilebilir fiyatlarla sunmayı hedefleyen Zoopa!’nın Fringe, Tassel, Star, Zoo, Fest, B&W ve Denim adlı 7 farklı line’dan oluşan 2012 kış koleksiyonu 99 TL ila 299 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuldu.

Kırışıklıklara son!

BİTKİSEL kozmetiğin yaratıcılarından Yves Rocher, yaşlanma karşıtı ürünleriyle dikkat çekiyor. ‘Cure Solutions’ serisinin ‘Gençlik İksiri 7.9’ adlı ürünü kırışıkları gideriyor, cildi arındıyor ve cilde ışıltı, dolgunluk, sıkılık ve canlılık kazandırıyor. Üstelik bu iksir ile yaşlanma karşıtı kremlerin etkisi iki kat artıyor. Fiyatı 79.90 TL.

Çayınız sıcak kalsın

İNGİLTERE’DEKİ kırmızı posta kutularından ilham alınarak tasarlanan Tantitoni Hot Post termos, yüksek kalitede paslanmaz çelik içyapısıyla içeklerin sıcaklığını ve soğukluğunu koruyor. Bulaşık makinesinde yıkanabilen vakumlu termos, 18/8 paslanmaz çelik iç yüzeye sahip.

Haberin Devamı