Gazete Vatan Logo

The New York Times'ın oyu Hillary’den yana

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, tarihinde ilk kez başkanlık seçimleri öncesinde hangi adayı desteklediğini açıkladı. Gazete zekası ve cesaretinden dolayı Demokrat başkan adayı Clinton’ı desteklediğini duyurdu

The New York Times'ın oyu Hillary’den yana

ABD’nin önde gelen yayın organlarından New York Times gazetesi, 8 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri öncesi bir ilke imza attı. Gazete, ‘NY Times’tan bir ilk: Başkanlık için Clinton’ başlığıyla yayınladığı editoryal yazıda Demokrat Parti’li adaya açık destek verdi. Destek için uzun bir yazı kaleme alan gazete makaleye, “Normal bir seçim yılında, iki başkan adayını da karşılaştırırdık. Ancak bu normal bir seçim yılı değil. Herhangi bir değerlendirmeye girişmek boş bir çaba olacaktır” ifadeleriyle başladı. Makalede Hillary Clinton’ın neden iyi bir başkan olacağının sebepleri açıklandı. Gazete Clinton’a zekasına, deneyimine ve cesaretine olan saygılarından dolayı destek verdiğini vurguladı. Makalenin kaleme alınma amacı ise “Bu destek sadece Clinton destekçilerine yazılmış olsaydı bir amacı olmazdı. Biz daha ziyade Clinton’a oyunu verme konusunda çekinceleri olan ya da bir Demokrata oy vermek istemeyen ya da Beyaz Saray’da Clinton ailesinden başka birini görmek istemeyenleri hedefliyoruz” şeklinde açıklandı.

Haberin Devamı

‘Ülkeyi yükseltebilir’

Makalede Clinton’un 40 yıllık profesyonel ve siyasi kariyerinin ABD’yi yükseltme kapasitesine sahip nitelikte olduğu ifade edildi. ABD’nin en önemli koltuğuna oturacak olan kişinin hizmet döneminde, bağnaz, hizipçi hareketlerle ve onların liderleriyle mücadele edeceği belirtildi. Gazete, ABD’nin içine düştüğü ulusal ve uluslarası sorunlara karşı Clinton’un en doğru aday olarak öne çıktığı yorumunu yaptı.

Duvar vurgusu

ABD’nin ilerleyen dönemde uluslararası arenada daha fazla bulunması gerektiğine dikkat çekilen yazıda, “Amerika okyanusların gerisine ve duvarların arkasına çekilmemeli. Hillary Clinton, ABD’nin kendi çıkarlarını ve değerlerini korumak için güven içinde dünyayla daha fazla etkileşime girmesi gerektiğine inanıyor” ifadelerine yer verildi.

‘En kötü başkan adayı’

New York Times editörleri, Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’ın ise, neden ‘modern Amerikan tarihinin en kötü başkan adayı’ olduğunu anlatmak için bugün başka bir yazı yayınlayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

İlk düello bugün

ABD’de haftalardır merakla beklenen Clinton ve Trump arasındaki ilk televizyon tartışması bugün gerçekleşecek. Toplamda 3 kez ekranlarda karşı karşıya gelmeye hazırlanan başkan adayları arasında puan farkı da 2’ye kadar geriledi. Washington Post gazetesinin ABC kanalıyla ortaklaşa yaptığı son ankete göre Clinton’ın seçmen desteği yüzde 46, Trump’ınki ise yüzde 44 seviyesinde. Siyasi yorumcular, Trump’ın tartışmada ‘belden aşağı’ saldırılarıyla Hillary’yi zor durumda bırakabileceğini öngörüyor.