Gazete Vatan Logo

The Duke Of Edinburgh's uluslararası ödül programı başlıyor

1956 yılında Edinburgh Dükü Prens Philip tarafından başlatılan bugüne kadar 140 ülkede uygulanan ve 8 milyonu aşkın gencin katıldığı The Duke Of Edinburgh's Uluslararası Ödül Programı başlıyor.

The Duke Of Edinburgh's uluslararası ödül programı başlıyor

14-24 yaş arasındaki öğrencilerin katılacağı programda; beceri geliştirme, fiziksel gelişim, toplum hizmeti, macera, keşif yolculuğu ve toplumsal uyum projeleri bölümleri tamamlanacak. Uğur Koleji öğrencileri program kapsamında bronz ve gümüş kategorilerine dahil olacak.

Gençlerin, kendi hayatlarında, yaşadıkları toplumda ve dünyada fark yaratmalarını sağlayan The Duke Of Edinburgh's Uluslararası Ödül Programı 2016 – 2017 dönemi başladı. 14 ile 24 yaşları arasındaki gençlerin katıldığı uluslararası ödül programının amacı; gençlere boş zaman aktiviteleri ile gönüllülük bilincini tanıtmak ve yaymak; onların başarıya ulaşma azmini keşfetmelerini sağlamak ve gelişmeye teşvik etmek.

Günümüz eğitim kuruluşları arasında yer alan ve “Uğurlu Eller” ekibi ile birçok başarılı kurumsal sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Uğur Koleji’nin öğrencileri bu yıl ödül programında yer alan bronz ve gümüş kategorilerinde katılım gösterecek.

Toplumsal fayda sağlıyor

The Duke Of Edinburgh's uluslararası ödül programının rekabete dayanmayan ve gönüllü faaliyetleri kapsadığını belirten Uğur Koleji Genel Müdür Haluk Koçak, “Uğur Koleji olarak öğrencilerde yardımlaşma ve sorumluluk bilincinin oluşmasına büyük önem veriyoruz. Bu program sayesinde öğrencilerimiz hem yararlı bilgiler öğreniyor hem de keyifli dakikalar geçiriyor” dedi.

Haberin Devamı

Programın gençlerin istihdam seviyelerini ve ihtiyaç duyduklarında kendilerini finansal olarak destekleme becerilerini geliştirdiğini belirten Koçak, “Program; gençlerin gönüllü toplumsal aktivitelere, toplumlarının sosyal ve politik yaşamına katkısını artırıyor; toplumsal entegrasyonu, bireysel farklılıkların kabulünü sağlıyor; tüm gençlerin, gelişim fırsatlarına erişimini gerçekleştiriyor; gruplar arası ve grup içi çatışmayı önlüyor; şiddeti azaltarak diyalog ile işbirliği oluşturuyor” dedi.

Programın bütün süreçleri hem okul hem de ulusal ofis tarafından takip edilecek

Türkiye’den ödül programına katılacak okullarda projeyi 2 ödül lideri ve 1 supervisordan oluşan bir takım yürütecek. Takımı yönetecek olan liderlerin ve supervisorın mutlaka The Duke Edinburgh’s ulusal ofisinden eğitim alarak sertifika sahibi olması gerekiyor. Alınan eğitimler sonucunda ödül liderleri; hizmet, beceri geliştirme, fiziksel gelişim alanları ile öğrenci yönlendirme ve takibi gerçekleştirirken supervisor ise programın macera ve keşif kısmıyla ilgili çadır kurma, pusula kullanma, yön bulma, zaman yönetimi, dayanıklılık ve doğada yaşam hakkında eğitimini yürütüyor. Yapılan her faaliyet danışmanlar tarafından haftalık olarak takip ediliyor. Ay sonunda ödül liderleri imzalı evrakları ulusal ofise gönderiyor. Böylece işleyişe ulusal ofis, okul ve katılımcı danışmanları da katılmış oluyor.

Haberin Devamı