Gazete Vatan Logo

Teyzesine cinsel tacizde bulunmuş!

Sakallı teteikçi Ömer Ulusoy'u yakalamak için özel ekip oluşturuldu.

Akdeniz Üniversitesi'nde geçen pazar çıkan ve silahların çekildiği kavgayla ilgili gözaltına alınanlardan altısı tutuklandı. Silahını ateşleyen, alnında Hz. Ali'nin kılıcı olarak bilinen 'Zülfikâr' dövmesi bulunan ülkücü Ömer Ulusoy'u yakalamak için özel ekip oluşturuldu. Antalya Savcılığı, görüntülerden tespit ettiği, okula dışarıdan giren 10-15 kişilik grubun yakalanması için talimat verdi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre 18 kişininin yaralandığı olaylardan sonra polis 45 kişiyi gözaltına aldı. Kavgaya karıştığı belirlenenler dün sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi, 39'u serbest bırakılırken, altısı tutuklandı. Tutuklananlar arasında, kurusıkı tabancayla ateş eden lise mezunu Tahir Kara da yer aldı. Ülkücü grubun içinde yer alan Kara'nın evinde balta, kesici aletlerin yanı sıra dört kurusıkı tabanca daha bulundu. Tanınmamak için saçını kesen 19 yaşındaki Kara'nın sık sık MHP?il başkanlığı ve ülkü ocaklarına gittiği belirlendi. Baba Nadi Kara, "Oğlumun iyi bir insan olması için onu üniversiteye göndermek istiyordum. Bunun içinde dershaneye yolladım. Ama sanırım arkadaş kurbanı olmuş" diye konuştu.

Üniversitede ateş açan diğer MHP?sempazitanı 34 yaşındaki Ömer Ulusoy'un yakalanması için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce altı özel ekip oluşturuldu. Güvenlik güçleri, Ulusoy'un, doğum yeri Kayseri'nin Tomarza ilçesine bağlı Akmezar Köyü'nde arama yaptı. Ömer Ulusoy'un 2004'te teyzesine cinsel tacizde bulunduğu için poliste kaydı olduğu belirlendi. Akmezar Köyü Muhtarı İmdat Akdeniz, şu bilgileri verdi: "Ömer 1997'de annesini, 2000'de babasını kaybedince yedi yıl önce köyümüzü terk etti. İnşaatlarda boyacılık yaparak hayatını kazanıyordu."

Bu arada Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, yaptığı yazılı açıklamada olaylarla ilgili üniversitede önlemlerin artırıldığını, yerleşke ve öğrenci yurdunda arzu edilen sükûnetin sağlandığını duyurdu.

Haberin Devamı