Gazete Vatan Logo

Teyzesi omzunda çitlere yanaştırdı, kaplan pençe attı

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda teyzesinin omuzlarına alarak çitlerin yanına yanaştırdığı 6 yaşındaki Zeynep Kırcalı, kaplanın pençe atması sonucu yaralandı. Göğsünden yaralanan Zeynep Kırcalı ile elinden yaralanan teyzesi tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Teyzesi omzunda çitlere yanaştırdı, kaplan pençe attı

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda fotoğraf çektirmek için kafese fazla yaklaşan çocuk ile teyzesi, Sibirya kaplanının saldırısına uğradı.

Alınan bilgiye göre, hayvanat bahçesini gezen Meryem Dereli (26), yeğeni Zeynep Kırcalı'nın (6) Sibirya kaplanıyla fotoğrafını çekmek istedi.

Bu sırada bariyeri geçerek demir parmaklıklı kafesin önüne gelen Kırcalı, yanına yaklaşan kaplanın pençe darbesiyle yaralandı. Durumu fark ederek yeğenini kurtarmak için müdahale eden Dereli'ye de kaplan saldırdı.

Vücutlarının çeşitli yerlerine pençe darbesi alan teyze ve yeğeni, 112 acil servis ekiplerince Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kırcalı'nın ense, sırt ve kolunda 8 kesi meydana geldiği belirlendi. Dereli'nin ise elinde pençe izlerine rastlanıldığı öğrenildi.