Gazete Vatan Logo

TEV’den 86 gence daha yurt dışı bursu

TEV, 86 başarılı öğrenciyi lisans ve üst lisans için 9 farklı ülkeye eğitime yolluyor.

TEV’den 86 gence daha yurt dışı bursu

Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından 1969 yılından bu yana verilen Yurt Dışı Yüksek Lisans, Doktora ve Üst İhtisas Bursu’ndan yararlanacak yeni bursiyerler açıklandı. 2017-2018 öğretim yılında 86 öğrenci daha yurt dışındaki eğitimleri süresince TEV tarafından desteklenecek.

Tam 50 yıldır Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2017-2018 öğretim yılında Yurtdışı Yüksek Lisans ve Üst İhtisas Bursu almaya hak kazanan 86 yeni bursiyerini tanıttı. 14 Haziran 2017 tarihinde yurt dışı bursiyerleri tanıtmak amacıyla TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TEV Yönetim Kurulu Üyeleri ve TEV Genel Müdürü Yıldız Günay ’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısına, burs almaya hak kazanan başarılı gençlerin yanı sıra yurt dışı bursları için işbirliği yapılan ülkelerin konsolosları, bağışçılar, TEV yöneticileri ve gönüllüleri katıldı.

412 aday katıldı, 382 kişi mülakata alındı

TEV, 1969 yılından bu yana üst düzey yönetici, tıp doktoru, bilim adamı ve sanatçı gibi Türkiye’nin geleceğine yön verecek değerleri yetiştirmek üzere başarılı gençlere yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi imkanı sağlamak için dokuz ülke ile işbirliği yapan Türkiye’deki tek sivil toplum kuruluşu olma özelliği taşıyor. TEV’in yurt dışı burslarına bu yıl 412 aday başvurdu ve ilk elemelerin ardından 382 aday mülakata alındı. Başarılı akademisyenlerden oluşan jüri tarafından seçilen 86 genç burs almaya hak kazandı. Bursiyerlerin 46’sı kız, 40’ı erkek öğrenci. Mühendislik-teknik alandan 48, Sosyal Bilimlerden 28, Ekonomi ve İşletmeden 6, Tıp’tan 3 uzman hekim ve Sanat alanında 1 öğrenci eğitimine yurt dışında devam edecek.

Haberin Devamı

Ömer M. Koç: “TEV, Türkiye’nin eğitim vakfıdır”

TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, konuşmasında Türk Eğitim Vakfı’nın 50 yıldır edindiği donanım ve aydınlık yarınlara verdiği hizmetlerle artık kendi kültürüne sahip köklü bir kurum ve Türkiye’nin eğitim vakfı olduğunun altını çizdi. Ömer M. Koç sözlerine şöyle devam etti:?“Bugün sizlerle tanıştırdığımız 86 bursiyerimiz dünyanın 9 farklı ülkesinde ülkemizi temsil edecek ve bizleri gururlandıracaklardır. 50. yılımızı kutladığımız bu dönemde, Türk Eğitim Vakfı’nın, gençlerimizin eğitim fırsatlarına erişimi konusunda oynadığı rol ve eğitim kalitesinin artırılması amacıyla aldığı sorumluluk, kuruluş günlerinde saptanan bu hedefe vardığımızı gösteriyor. Bizler, bugünden aldığımız motivasyonla faaliyetlerimizi gelecek yıllara daha güçlü bir şekilde taşımak için çalışıyoruz. Amacımız; gençlerimizin Cumhuriyetin değerlerine bağlı, özgüven sahibi, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim desteğini sağlamaktır.”

Haberin Devamı