Gazete Vatan Logo

Teslim olan PKK’lılar anlattı: Bu kış olmasa bile...

Diyarbakır Valiliği, bir süre önce pişmanlık duyarak güvenlik güçlerine teslim olan 2 PKK’lı teröristin konuşmalarına ait video görüntülerini medya kuruluşları ile paylaştı.

Teslim olan PKK’lılar anlattı: Bu kış olmasa bile...

İtirafçı olan PKK’lılar, terör erzak ve cephane sıkıntısı çektiğini, bunun da örgüt mensupları arasında psikolojik sıkıntıya yol açtığını belirterek, “Son zamanlarda yapılan operasyonlarda her bölgede, her alanda ciddi anlamda kayıplar var. Üst düzey kayıplar da oluyordu, mesela saha komutanları, bölge sorumlularının da içinde olduğu çok sayıda kayıplar oldu. Bunlar devam ediyor, bu kış ölmeseler gelecek kış mutlaka ölürler” dedi.

Katılım sıfır

Terör Kürtlerden çok ABD ve NATO ile Avrupa ülkelerinin hizmetinde olduğuna inandıklarını söyleyen PKK’lılar, son operasyonlarda örgütün, bölge ve saha sorumlularının da aralarında bulunduğu çok ciddi kayıplar verdiğini söyledi. Halk desteğinin de kesildiğini ve örgüte katılımların sıfır denecek kadar az olduğunu kaydeden itirafçılar, şunları söyledi: “Halk desteği şu dönemde kesilmiş, katılımlar da sıfır denecek kadar azdır. Örgüte olan gençlerin, eğer mesela ciddi bir olaylara karışmamışsa, pişmanlarsa teslim olmaları onların lehinedir.”