Gazete Vatan Logo

Tesla bir Türk firması ile gizli anlaşma yaptı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ile görüşme gerçekleştiren Elon Musk, bu seferde Türk firması ile gizli bir anlaşma imzaladı. Yapılan anlaşmanın elektrikli otomobiller için olacağı ifade ediliyor.

Tesla bir Türk firması ile gizli anlaşma yaptı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ile görüşme gerçekleştiren Elon Musk, Türksat Türksat 5A ve 5B'nin uzaya fırlatılması konusunda anlaşmaya varmışlardı. Sonrasında Elon Musk’ın yaptığı açıklamalarda Türkiye’ye yönelik yatırımlarını arttırmayı ifade eden CEO, bu yatırımlarını uzay teknolojileri ile sınırlamayacak gibi görünüyor.

Türkiye’nin de elektrikli otomobil için kolları sıvadığı bu dönemde Tesla ile Türk firmasının yaptığı gizli anlaşmada beklenilen yatırımların gelmeye başladığını gösteriyor. Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi AŞ. İle yapılan anlaşmada Türkiye’nin belirli noktalarına şarj istasyonları kurulması bekleniyor.

Gersan firmasının zaten bu istasyonları önceden beri kurduğu biliniyor. Lakin bu firmanın Tesla ile anlaşması kurulacak şarj istasyonlarının kalitesini arttıracak ve daha hızlı yaygınlaşmasına olanak sağlayacak.
Bu iş sözleşmesini Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na açıklayan Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi AŞ. şu ifadelere yer verdi:
"Söz konusu sözleşme gereği, Tesla ile şirketimiz arasında, AC/DC elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili olası bir ticari ilişkiyi değerlendirmek için imzalanmıştır. Tesla, bu amaçla sadece kendi teknolojisi, üretimi, planlamaları ve operasyonları ile ilgili gizli veya özel bilgileri açıklayabilir.”

Haberin Devamı