Gazete Vatan Logo

Tesla bayisi Zorlu’ya

Elektrikli otomobil devi Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın 2018’de Türkiye pazarına girmeyi planladıklarını açıklamasının ardından iş ilanları çıkmaya başlayan şirketin mağazasını nereye açacağı belli oldu.

Tesla bayisi Zorlu’ya

Tesla’nın kendi web sitesi ve Linkedin üzerinden İstanbul için verdiği iş ilanlarına başvurulduğunda satış mağazasının lokasyonu Zorlu Center olarak gözüküyor. Mağazalarında otomobillerinin konfigürasyon ve sipariş gibi işlemlerini gerçekleştiren Tesla, satışı bu merkezlerde yapmıyor. Diğer otomobil üreticilerinden farklı olarak internetten ön sipariş yöntemiyle çalışıyor. Yani Tesla tutkunları, daha aracın projesi masadayken aylar önceden sipariş veriyor.

Musk, bu yıl Türkiye’de faaliyete geçeceklerini Mayıs’ta resmen duyurdu. Musk, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bu yıl içinde Tesla’yı Türkiye’de piyasaya sürmeyi planlıyoruz. Ülkenizi seviyorum ve piyasaya sunarken bizzat orada olacağım” ifadelerini kullanmıştı. Tesla, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda da 7 bin metrekarelik servis alanı arıyor.