Gazete Vatan Logo

Teşhir gibi yardıma tepki

Sakarya'nın Geyve İlçesi'nde Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencilerine eğitim yardımı kapsamında kışlık bot dağıtıldı

Dağıtım sırasında okul yöneticilerinin öğrencilere bot verirken fotoğraf çektirmelerine Geyve Kaymakamlığı el koydu. Kaymakam Seyfettin Azizoğlu, "Hiç hoş değil. Bu tür yardımların fotoğraflarının çekilmesini kabul edemeyiz. Gereğini yapacağız" derken Sakarya Baro Başkanı "Hiç ahlaklı değil. Ama bu Türkiye gerçeği" dedi.

Geyve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından İlçe merkezindeki Atatürk İlkögretim Okulu'ndan 40, Geyve İlköğretim Okulu'ndan da 40 yoksul ögrenciye kışlık bot dağıtıldı. İlçe merkezindeki okulların yanı sıra Karaçam, Doğantepe, Akdoğan, Kazan, Karacaören, Umurbey, Nuri Osmaniye köylerinde de toplam 400 öğrenciye bot verildi. Botları, okul yöneticileri düzenledikleri törenlerle öğrencilere dağıttı. Önceden belirlenen yardıma muhtaç ailelerin çocuklarını okul salonunda toplayan yöneticiler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Vakıf yöneticileriyle birlikte çocuklara botlarını dağıtırken, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Botları alan bazı öğrenciler sıkı sıkıya tutarken, bazıları ise fotoğraf çekimi sırasında yüzünü sakladı.

KAYMAKAM: UYARACAĞIZ
Bu sırada 3 yöneticinin küçük bir çocuğa ayakkabı giydirirken fotoğraf çektirmeleri Kaymakamlığın tepkisini çekti. Geyve Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu, "Hoş olmadı. Biz fotoğrafların, faaliyet raporları için çekilmesini istiyoruz. Ancak böyle basının huzurunda gazeteciler varken yardım yapılması hiç hoş degil. Zaten hoş da olmamış. Tabii ki karşıyız. Gerekeni yapıp uyaracağız" dedi.

SAKARYA BARO BAŞKANI: AHLAKLI DEĞİL
Sakarya Barosu Başkanı Ali Rıza Acartürk de, özellikle küçük çocuklara yönelik yapılan yardımların dağıtımı sırasında fotoğraf çekilmesinin ve gazetelerde yayınlanmasının çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bırakabileceğini söyledi. Baro Başkanı Acartürk, özellikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi devlet kuruluşları tarafından yapılan yardımlarda da buna dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu tür yardımların yapılması sırasında törenler düzenlenmesi ve fotoğraflar çekilmesi yardımların istismar edilmesi anlamına gelir. Kesinlikle ahlaki olmadığı gibi doğru da değil. Daha uygun bir şekilde yapılabilirdi. Çocukları böyle toplayıp da yardım yapmak, sonra da hatıra fotoğrafı çektirmek hiç hoş olmamış. Ancak kabul etmemiz gerekir ki, bu bir Türkiye gerçeği" dedi.

Haberin Devamı