Gazete Vatan Logo

Ters rüzgarda sert iniş: 41 yaralı

Kapadokya’da ters rüzgar nedeniyle 3 sıcak hava balonu Ürgüp, Sofular Köyü yakınlarında sert iniş yaptı. Şans eseri kaza ucuz atlatılırken uzmanlar “Pilotaj hatası yok, nadir görülen ‘hava patlaması’ kazaya neden oldu” dedi

Ters rüzgarda sert iniş: 41 yaralı

Dün sabah Kapadokya bölgesinin çeşitli yerlerinden havalanan onlarca balondan 3’ü, hava koşullarının aniden değişmesi, kar yağışının başlaması ve rüzgarın sert esmesiyle sürüklendi. 3 balon, Ürgüp İlçesi Sofular Köyü yakınlarındaki bölgeye sert için yaptı. Aralarında Çinli ve Avrupalı turistlerin olduğu 3 sıcak hava balonundaki toplam 45 kişiden 41’i yaralandı. 32 kişinin hafif yaralandığı, 9 kişide ise kırık ve çıkıklar bulunduğu belirtildi. Yaralılar, Nevşehir Devlet Hastanesi ile kentteki özel hastanelerde tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri sıcak hava balonlarının pilotlarının ifadesini aldı. Pilotlardan biri kazayı anlattı: “Göreme’den kalkış yaptığımız 07.00 sıralarında hava oldukça dingindi. Meteorolojik verilere göre kalkış yaptıktan bir müddet sonra önce sulu kar yağışı ardından da ters rüzgar aldık. Balonlar kontrolümüz dışı sürüklendikten sonda Ürgüp İlçesi Sofular Köyü yakınlarında sert bir iniş yaptık. Herhangi bir pilotaj hatası olmamıştır. Biz bu duruma ‘Hava patlaması’ diyoruz. Hava patlayınca böyle bir olay yaşadık” dedi. Bazı görgü tanıkları da 2 balonun da Göreme- Ürgüp istikametinden ters rüzgar nedeniyle Kayseri il sınırına sürüklendikten sonra normal iniş yaptığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Yaralıların durumu iyi

Nevşehir Özel Kapadokya Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Yakut, hastanelerine 1 rehber ile 8 Koreli turistin geldiğini söyledi. Olayda hafif yaralanan ve ayakta tedavi gören 32 kişinin büyük bölümünün Avrupalı ve Uzak Doğulu turistler olduğu belirtildi.