Gazete Vatan Logo

Terry Jones hayatını kaybetti… Terry Jones kimdir? Nerelidir? Terry Jones kaç yaşındaydı? Neden öldü?

Monty Python filmindeki unutulmaz performansıyla akıllarda yer eden aktör Terry Jones yaşında hayatını kaybetti. İngiltere’nin ünlü komedi ekibi Monty Python ekibinin kurucularından olan Terry Jones, aynı zamanda yönetmenlik de yapıyordu. Peki Terry Jones kimdir? Nerelidir? Terry Jones kaç yaşındaydı? Neden öldü?

Terry Jones hayatını kaybetti… Terry Jones kimdir? Nerelidir? Terry Jones kaç yaşındaydı? Neden öldü?

Monty Python filmindeki unutulmaz performansıyla akıllarda yer eden aktör Terry Jones 77 yaşında hayatını kaybetti. 2016 yılında Jones'a demans teşhisi konulmuştu. Bir süredir demans ile mücadele eden Galler doğumlu komedyenin ölüm haberini ailesi ve menajeri doğruladı. Monty Python’un Life of Brian ve The Meaning of Life isimli filmlerini yöneten ve Monty Python and the Holy Grail’i Terry Gilliam yine yöneten Terry Jones, Birleşik Krallık sanat dünyasının en önemli isimlerinden birisi haline gelmiştir. İşte Terry Jones hakkında merak edilenler…

TERRY JONES KİMDİR?

Kendine özgü mizahıyla bir ekole dönüşen, İngiliz komedisinin temsilcilerinden Monty Python ekibinin kurucularından, oyuncu, senarist ve yönetmen Terry Jones, ayrıca televizyon belgeselleri, politika köşe yazarlığı ve çocuk kitaplarına da imza atmıştı.

Monty Python komedi grubunun diğer üyeleri arasında Terry Gilliam, Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Michael Palin de bulunuyordu. 1969 yılından 1974 yılına kadar BBC için 45 bölümlük bir dizi yapan ekip, daha sonraki yıllarda bazı sinema filmleri de yaptı. Terry Jones, Monty Python ekibi içinde senaryo, performans ve yönetime kadar belki de en geniş sanatsal ve entelektüel arayışları sürdürdü.

Haberin Devamı

Galler'de dünyaya gelen Jones, Oxford Üniversitesi'nden mezun oldu. Michael Palin ile üniversitede tanıştı ve birlikte çalışmaya başladılar. Jones, 2016'da televizyon ve sinemaya katkılarından dolayı BAFTA Ömür Boyu Başarı Ödülü'ne değer görülmüştü.