Gazete Vatan Logo

Terörün ‘t’si kalmayacak

Meclis Başkanı Yıldırım, PKK’nın Batman’daki hain pususuna sert çıktı: Ne yaparsa yapsınlar, hangi alçaklığa başvurursa vursunlar şunu cümle alem bilmelidir ki bu topraklarda terörün ‘t’si kalmayacak

Terörün ‘t’si kalmayacak

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ege Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Töreni’ne katıldı. Törende bir konuşma yapan Yıldırım, alçak bölücü terör örgütü PKK’nın bu sabah arama tarama görevi için sahaya çıkan jandarmalara tuzak kurduğunu, el yapımı patlayıcının uzaktan patlatılması sonucu kahraman Mehmetlerden bazılarının şehit olduğunu, bazılarının da yaralandığını belirtti. Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Yıldırım, şöyle devam etti:

Milletimizin başı sağ olsun. Ne yaparsa yapsınlar, hangi alçaklığa başvurursa vursunlar şunu cümle alem bilmelidir ki bu topraklarda terörün ‘t’si kalmayacak. Devletimizin bu kararlılığı vardır. Esasen bu canilerin yapmaya çalıştıkları da son zamanlarda teröre karşı verilen mücadelede elde edilen mutlak başarılı sonuçlar karşısındaki can havliyle yaptıkları hareketlerdir.

Tek tip merkezi değil

Üniversitelerin bilimsel hürriyetin merkezleri olduğunu vurgulayan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu: Üniversiteler tek tip insan yetiştirme merkezleri değildir. Şablon öğretim burada olmaz. İnsan burada hayatın dinamik akışına göre kendini şekillendirir. Güvenlik ve özgürlük ortamında her şey tartışılabilmelidir. Üniversitelere olabildiğince özgün araştırma imkanı ve fırsatı tanınmalıdır. Ne yazık ki kafanın içindeki fikirlere değil de kılık kıyafetlerle uğraşılan dönemleri üniversiteler yaşadı. Çok şükür bir daha bahsi açılmamak üzere bu çağ dışı dönemler geride kaldı.

Haberin Devamı

Teknolojik gelişmelere de değinen Meclis Başkanı konuşmasını şöyle tamamladı: Gelecek e’leşecek. O zamana eleştirmeyi bırakalım ve e’leştirelim. Zaman e’leştirme zamanı. Gençler inandığınız gibi yaşayın, yaşadıklarınıza asla inanmayın. Önünüzden gidenlerin tecrübelerini asla gözardı etmeyin.