Gazete Vatan Logo

Terörle mücadeleye para yok!

Ukrayna'nın, 1 Ağustos'tan sonra doğudaki terörle mücadele operasyonu için orduya ödeyecek mali kaynağının olmadığı bildirildi.

Ukrayna Maliye Bakanı Aleksandr Şlapak, devlet bütçesinde 1 Ağustos'tan sonra ülkenin doğusunda sürdürülen terörle mücadele operasyonunda yer alan askerlere ödenecek mali kaynağın olmadığını belirtti.

Parlamentoda konuşan Şlapak, terörle mücadele operasyonunda yer alan askerler için 1 Ağustos'tan sonra ödenecek bütçe kaynaklarının olmadığını kaydederek, "1 Ağustos'tan sonra askerlere ödeyecek bir şeyimiz yok" ifadesini kullandı. Şlapak, ülkenin doğusundaki terörle mücadele operasyonunun sürdürülmesi için en az 9 milyar grivna (yaklaşık 2 milyar lira) maddi kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Şlapak, martta terörle mücadele operasyonu için bütçeden mali kaynak ayrılırken, bu operasyonun 1 Temmuz'a kadar süreceğini hesaplayarak orduya kaynak ayrıldığını hatırlattı.

Maleyi Bakanı Şlapak, "Operasyonun sürdürülmesi için ek kaynaklara ihtiyaç var. Ordu, bu amaçlar için en az 9 milyar grivnadan fazla kaynak ayrılmasını istiyor. Ayrıca hükümet, teröristlerin elinde kurtarılan bölgelerin kalkındırılması için sürekli olarak maddi kaynaklar bulma sorunu ile karşı karşıya kalıyor" ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı