Gazete Vatan Logo

Teröristlerin Türkiye sınırıyla irtibatı kesiliyor

Dün Afrin’in 8 köyü daha teröristlerden arındırıldı. 10 kilometrelik hattın da temizlenmesiyle YPG’nin Türkiye ile bağlantısı tamamen kesilmiş olacak

Teröristlerin Türkiye sınırıyla irtibatı kesiliyor

Dün Hatay’ın karşısındaki terör mevzileri, savaş uçakları ve obüs toplarıyla vuruldu. Afrin’in batı ve kuzey kırsalında teröristlerin mevzileri ateş altına alındı. TSK ve ÖSO, akşam üzeri Afrin’in Raco bölgesindeki Sarı Uşağı ve Rahmanlı köyleri ile Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan köylerini terörden arındırdı. Gün içinde de Cinderes beldesindeki Tell Dilur köyü, Bülbül beldesine bağlı Mikdad ve Ali Racu köyleri de teröristlerden temizlenmişti.

99 nokta kurtarıldı

34 günde terörden arındırılan bölge sayısı 99 oldu. Önceki günlerde Kilis sınırındaki bölgeler YPG’li teröristlerden temizlenmişti. Kilis’le Hatay arasındaki Hassa ilçesi arasında kalan yaklaşık 5 kilometre PYD’nin elinde. Aynı şekilde Hatay’ın Kırıkhan ilçesi sınırında da PYD kontrolünde olan 5 km’lik bir alan var. Yani geriye Hatay ve Gaziantep tarafında 10 kilometrelik bir sınır hattı kaldı. Bu bölgenin de temizlenmesiyle PYD’nin Türkiye ile irtibatı tamamen kesilmiş olacak.

Zagros’a ABD modifiyesi

PKK operasyonlarında ele geçirilen düşük teknolojili ‘Zagros’ keskin nişancı tüfeklerinin, ABD desteğiyle geliştirildiği ortaya çıktı. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar bu durumu şöyle yorumladı: Afrin dağlarında mücadele eden Mehmetçikler, çatışma alanlarının kıyısında-köşesinde ele geçirilmesi en zor olan bazı YPG/PKK’lı keskin nişancı teröristleri etkisiz hale getirdi. Bu sırada ise onların keskin nişancı tüfeği Zagros’ları da ele geçirdi. Yeni nesil bu Zagroslar, tam anlamıyla, gelişmiş, dönüşmüş, mutasyona uğramışlar. İşte değişen noktaları:

Haberin Devamı

1- Namlu Ağız Freni diğer adıyla ‘Alev Gizleyeni’, ABD menşeli M82 Barret 50 cal’den alınmış.

2- Dipçik Nemesis Valkyrie, elbette o da ABD menşeli ve geri tepmesi minimuma indirecek şekilde geliştirilmiş.

3- Dürbün ABD Navy Seal tarafından kullanılan Swaroski.

4- Önceki Zagros modelleri merdiven altı torna imaliydi. Bu model büyük olasılıkla özel CNC tezgahlarında mikron seviyesinde hassasiyetle yapılmış.

5- Resimden görme şansımız yok, ama eminim mekanizma da ciddi bir evrim geçirmiştir.

Haberin Devamı

6- Ayrıca ilk Zagros kullanıcıları çok acemiydi. Şimdikiler ise ciddi bir Sniper (Keskin nişancı) eğitimi almış.