Gazete Vatan Logo

Teröristleri toplantıda vurduk!

Erdoğan’dan Kandil sürprizi: Vurulanlar arasında ciddi isimlerin olduğu büyük bir ihtimal...

Teröristleri toplantıda vurduk!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınındaki ‘İskele Sancak Özel’ programında Turgay Güler’in moderatörlüğünde Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Suruç’taki saldırı

İbrahim arkadaşımız, bunlar ailece gerçekten teröre karşı mücadele veren yürekli bir aile. Burada esnafı dolaşırken, (İbrahim Bey’den bizzat dinledim), “Bizim HDP’li olduğumuzu bilmiyor musunuz, buraya nasıl gelirsiniz” demişler. Sonra ağız dalaşı ve saldırıyorlar.

Mücadelenin yeri sandık

Özgürlük mücadelesi kendi ülkende, kendi kardeşlerine karşı verilmez. Ama bu PKK, kendilerine göre ‘özgürlük’ mücadelesini ya dağlara kaçırarak, ya mağaralara sokmak suretiyle verir. Ya da öğretmenlerimizi, insanları kaçırarak verir. Bu mudur özgürlük mücadelesi? Özgürlük mücadelesinin tek yeri var, o da sandık.

OHAL’in kaldırılması

Göreve geldiğimizde Türkiye’de OHAL vardı. Biz bir ayda OHAL’i kaldırdık. Ama o zamanın OHAL’inde ne vardı? Bölgede tüm ticari hayat durmuştu. Kan gövdeyi götürüyordu. Ama bu dönemdeki OHAL’in amacı, FETÖ’nün Türkiye’yi soktuğu ortamdan ülkeyi kurtarmak. Terörle mücadeleyi asla sekteye uğratmamamız gerekir. OHAL’i biz burada kullanıyoruz. Vatandaşlarımızın özgürlüklerini kısıtlayan bir konumda değil ki.

Haberin Devamı

İnce özür dilemeli

(CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce’nin öğretmenleri sigortasız çalıştırdığı iddiası) Kalkıp da, patronu olduğu bir dershanede öğretmenlerin sigortasını ödemediği için bir sıkıntı yaşanmışsa, bir defa bu halktan da o öğretmenlerden de özür dilemesi lazım.

PKK’nın önemli isimleri vuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil’e yönelik hava harekatlarına ilişkin, “Orada biz, ilk adım 20 uçakla 10 önemli hedefi vurduk. Bunlar cephanelik filan. Bu yeni çalışmalarda yeni bilgilere ulaştık. Yeni bilgilerle beraberde tekrar operasyonlarımızı yaptık. Bu son operasyonlarda oradaki çok önemli, bunların toplantı alanlarını vurduk. Şimdi onların henüz neticesini almadık ama vuruldukları kesin” dedi. Erdoğan, ‘Kandil’de toplantı halinde vurulanlar arasında ciddi isimler var mı?’ sorusuna, “Biz bunu büyük ihtimal olarak görüyoruz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Hayatları takoz siyaseti’

Antalya’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletin köprüleriyle, kamu özel ortaklığının köprüsünün farkını bunlar bilmez. Bay Muharrem köprü fiyatlarını konuşuyor. Biz deveye hendek atlatıyoruz. Haklı da olabilirsin, belki bir sonraki bayrama onları da ücretsiz yapabiliriz” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Antalya’da miting düzenledi. AK Parti döneminde Antalya’ya birçok projenin yapıldığını hatırlatan Erdoğan, “Antalya’yı hızlı tren projeleriyle tüm Türkiye’yle, liman projeleriyle tüm dünyayla kucaklaştırarak geleceğe hazırlıyoruz” dedi. Muharrem İnce’nin köprü ücreti eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan özetle şöyle konuştu:

‘Sadece hizmet getirdik’

AK Parti bu millete sadece ve sadece hizmet getirmiş, yatırım getirmiştir. Son 16 yılda Antalya’da 38.5 katrilyon yatırım yaptık. Biz yaptığımızı konuşuyoruz. Onlar sadece bol bol palavra atıyorlar. Bizim artık midemiz boş laflara tok. Eğitimde 9 bin yeni derslik yaptık. Antalya’da dört üniversite daha kurarak şehrimizde üniversite sayısını beşe yükselttik. 4 bin 750 kişilik yeni yurt binaları daha açıyoruz.

Haberin Devamı

Antalya’ya yapacağımız bin yataklı şehir hastenemizin ihale süreci devam ediyor. Biz çalışıyoruz, bunların böyle bir derdi yok. Köprülerin fiyatlarını konuşuyorlar. Devletin köprüleriyle, kamu özel ortaklığının köprüsünün farkını bunlar bilmez.

‘Ben aylarca çalışıyorum’

Bay Muharrem köprü fiyatlarını konuşuyor. Biz deveye hendek atlatıyoruz. Haklı da olabilirsin, belki bir sonraki bayrama onları da ücretsiz yapabiliriz. Biz projeyle konuşuyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Bay Muharrem diyor ki dördüncü köprüyü de ben yaparım. Ama nereye yapacağını bilmiyor. Ben aylarca bu projeler için dersime çalışıyorum. 16 yıllık tecrübe, yaklaşık 5 yıllık belediye başkanlığı. Ben çıraklığımı İstanbul’da yaptım.

Haberin Devamı

Bira festivali hatırlatması

Geçen gün Bay Kemal Malatya’da atıp tutuyor, Tükiye 7,4 büyüdü de senin cebine bir şey girdi mi esnaf kardeşim diyor. 184 bin istihdam Antalya’da yapılıyorsa büyüme budur. Ben ekonomistim, büyüme budur. Bunların hayatları takoz siyasetiyle geçmiş. Antalya’da bira festivali yapmaktan başka bir işi olmayan belediye başkanı vardı. Bir tane gencimiz de bu festivalde öldü. Bu kişi 2009’da seçilirsem herkese bedava elektrik demişti. Bedava elektrik kullanan oldu mu? Antalyalılar bedava elektrikten olup en pahalı suyu kullanır hale geldiler. Halbuki biz yapamayacağımızı söylemeyiz, söylediğimizi de yaparız.

Telefonda görüştüler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, telefonda görüştü. Görüşmede ikili konular ve bölgesel meseleler hakkında görüş teatisinde bulunuldu. İki lider, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin ve mevcut diyaloğun sürdürülmesinin önem taşıdığını vurguladı. Suriye’deki son gelişmeler, terörle mücadele ve mültecilerin ele alındığı görüşmede, bölgesel sorunlarla ilgili iş birliğinin önemine de işaret edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, başta Münbiç olmak üzere Suriye’de Türkiye-ABD arasında iş birliğinin önünü açacak bir mutabakat sağlandığına da dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 24 Haziran seçimlerini müteakip süreçte de yakın temas içinde olma kararlılıklarını teyit etti.