Gazete Vatan Logo

Teröristlere göz açtırmıyorlar

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde motorlu piyade taburlarının komando taburlarına dönüşmesi ile terörle etkin mücadele yürüten kahraman komandolar, PKK’lı teröristlere adeta nefes aldırmıyor.

Teröristlere göz açtırmıyorlar

Sözleşmeli er, uzman çavuş ve astsubaylardan oluşan komandolar, aldıkları zorlu eğitimlerin ardından teröre karşı profesyonel şekilde mücadele ediyor, ihtiyaç duyulan bölgelerde de takip, tespit ve imha harekatları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda kurulan Şırnak’taki 6. Komando Tugayına bağlı 1. Komando Taburunda görevli komandolar, Gabar, Cudi ve Bestler Dereler bölgelerindeki PKK’lı teröristlere göz açtırmıyor.

Teröristleri tespit etmek için Türk savunma sanayinin öncü kuruluşu ASELSAN’ın mühendisleri tarafından üretilen Çok Rotorlu İnsansız Uçan Sistemi kullanılırken MK-19 otomatik bomba atar, tek atışta hedefi bin 400 metreden vurabilen keskin nişancı silahı Accuracy, 12,7 milimetre uçaksavar, 120 milimetrelik havan, PKMS makineli tüfek ve milli piyade tüfeği MPT-76 ile bölgedeki üs bölgelerinin güvenliği sağlanıyor.