Gazete Vatan Logo

Teröristlere aylık ödeme yapılmış

Ankara Garı saldırısını organize eden DAEŞ’li Yunus Durmaz’ın bilgisayarında ele geçirilen verilere göre, kod isimleriyle listelenen 23 örgüt elemanına aylık 120 ila 700 dolar arasında ödeme yapıldığı ortaya çıktı

Teröristlere aylık ödeme yapılmış

Gaziantep’te DAEŞ’e yönelik operasyonda Ankara ve Suruç patlamasını organize eden Yunus Durmaz’ın evinde örgüt üyelerine aktarılan para tablosu ortaya çıktı. Gaziantep’te DAEŞ terör örgütüne ait bir hücre evine düzenlenen operasyonda Yunus Durmaz kendini patlatırken kardeşi Hacı Ali Durmaz yakalanmıştı. Hacı Ali Durmaz’ın ifade tutanağında, ağabeyi Yunus Durmaz’ın bilgisayarında ele geçirilen dijital verilerdeki örgüt elemanlarının maaş ödemelerini gösteren tabloya yer verildi. Tabloda, Durmaz’ın kod isimleriyle 23 örgüt elemanına aylık 120 ila 700 dolar arasında ödeme yapıldığı görüldü.

MERVAN’A 120 DOLAR

Ödeme yapılan isimler arasında Hacı Ali Durmaz’ın da olduğu ve Mervan (Kılınç) kod adı ile tabloda yer alan Durmaz’a 120 dolar para ödendiği görüldü. Durmaz para transferini, “Suriye’den ilk geldiğimde abim bana para vermedi. Ancak Ankara Garı patlamasından sonra kaçmaya başladıktan sonra düzenli olarak para verirdi. Örgüt Suriye’de bulunan bir kuyumcuya para veriyor, kuyumcunun Gaziantep’te bulunan akrabası da parayı abime aktarıyordu” şeklinde anlattı.

Haberin Devamı

25 BİN DOLAR GELECEK

Tabloda, DAEŞ’in örgütsel faaliyetler için kullanacağı bazı araba, nakliyat, terzihane, rezidans, 3 motor ve emlakçı için harcadığı para miktarları da yer aldı.Depo için 900 dolar, patlayıcı düzeneğini güçlendirmek için kullanılan malzeme olan nitriyata 12.750 dolar ödendeği ve ‘25 bin 197 dolar gelecek para’ olarak belirlendiği ifade edildi.

Kaynak: Star