Gazete Vatan Logo

Teröristler karakola kadar girdi!

Hakkari'deki Geçitli karakoluna saldırıp 6 asker ve 2 köy korucusunu şehit eden PKK'lıların canlı kalkan yaptığı Türkiye Gazetesi muhabirleri Adem Demir ve Osman Sağırlı yaşadıkları dehşeti ve tanık oldukları hain saldırıyı kaleme aldı.

Hakkari'deki Geçitli karakoluna saldırıp 6 asker ve 2 köy korucusunu şehit eden PKK'lıların canlı kalkan yaptığı Türkiye Gazetesi muhabirleri Adem Demir ve Osman Sağırlı yaşadıkları dehşeti ve tanık oldukları hain saldırıyı kaleme aldı.

Ağır bombardıman altında ölümü hissettiklerini ve sık sık Kelime-i Şehadet getirdikleri anlatan Demir ve Sağırlı çatışma yerinden çıktıktan sonra yaşadıklarını şöyle ifade etti: "Güneşin ilk ışıkları ile soluğu karakolda aldık. İfade verdikten sonra yaşadığımıza mı sevinsek yoksa Mehmetçiklerimize mi üzülsek bilemedik…"

İşte Demir ve Sağırlı'nın kaleminden hain saldırı:

PKK'nın dört koldan gerçekleştirdiği saldırı gece saat 23:30 sıralardan başladı. Yaklaşık 3 saat devam eden çatışmalarda örgüt üyeleri de ağır zaiyat verdiler. Saldırının organize ve oldukça planlı olduğunun yakın tanıkları ise bizler olduk. Gündeş, Çukurca ve Hakkâri yol ayrımını geçtikten yaklaşık 2 ya da 3 kilometrede yer alan Köprülü Sınır Taburu'nu geçtikten sonra yer alan Kurudere mevkinde teröristler tarafından alı konulduk. Aracımızı yola bariyer yaparak bizleri de sel sularının Zap'a aktığı menfezde bekleten teröristler, iki saat boyunca ölüm kalım savaşı yaşattılar.

ÖLÜMÜ HİSSETMEK

Teröristler bizi durdurduktan sonra ilk önce kimlik kontrolü yaptılar. Bu eylemin ardından bizi serbest bırakacaklarımı sandığımız sırada arabadan indirerek menfeze koydular. Burada bizi niye tuttuklarını kısaca anlattıktan sonra “endişelenmeyin tarihi bir ana tanıklık edeceksiniz. İşimiz bittikten sonra sizleri serbest bırakacağız” dediler. Nasıl bir eylem yapacaklarını ısrarla sormamıza rağmen bilgi vermedikleri gibi menfezden çıkmamıza da müsaade etmiyorlardı. Ancak ciddi ve boyutları oldukça geniş bir eylemin içinde olduklarını telsiz konuşmalarından anlıyorduk. Telsiz konuşmalarında bazı kod isimler verilerek birbirlerine bilgi ve talimat veren biri kadın üçü erkek toplam dört terörist, diğer taraftan da yola döşedikleri kablolarla meşgul oluyorlardı.

Silah sesleri gelmeye başlayınca endişeli halimiz katlandı. Konuştuğumuzda ise “burada bir şey yok. Çatışma başka yerde” diyerek bizleri sakinleştirmeye çalıştılar. Ancak bunun koca bir yalan olduğu birkaç dakika içinde ortaya çıktı. Çünkü, Çukurca Köprülü Sınır Taburu'ndan Hakkâri istikametinde yer alan Geçimli Karakolu'na yardıma gelen zırhlı araçlar, mayınla patlatıldı. Ve birden karşılıklı çok çetin çatışmalar yaşandı. Bizler menfezde yankılanan roket atar ve mayın sesleriyle adeta şok olurken, her an ölümü tadacağımız düşündük.

BİZİ CANLI KALKAN YAPTILAR.. ASKER MERMİSİYLE ÖLECEĞİZ

Bulunduğumuz mevkide çatışma dakikalar sürdü. Bu arada menfezin içinde şahadet getirmeye başladık. Aramızdaki konuşmalarda 2003 Irak savaşında yaşadığımız bomba patlamaları hatırımıza geldi. Artık teröristlerin bizleri canlı kalkan yaptığını, çıkan çatışmada havadan atılacak bombalarla menfezin içinde ölüp gideceğimiz kesindi. İkimiz, ne yapacağımız şaşırmış vaziyetteydik. Aşağı gitsek Zap Nehri, yukarı çıksak teröristler vardı. Patlamalar adeta kulaklarımızı sağır etmişti. O arada helikopterler yukarıdan bomba atmaya başladı.

Silahlı eylem 01.35 gibi sona ererken birden dört olan terörist sayısı 6'ya çıktı. Bizi menfezden çıkartıp araca bindirmeye çalıştılar. Onların gelmesine itiraz ettiğimizde ise zorla araca bindirerek ve hatta aracımızın arka camını patlatarak tehditle yola koyulmamızı istediler.

Kurudere mevkiinden yaklaşık 2 kilometre araçla yol aldıktan sonra inip bir yerde kısa süre gizlendiler. Bu arada telsiz görüşmeleri sürüyordu. Andok, Harun, Kamuran, Dicle, Kava, Brusk gibi kod isimler kullanarak kendi aralarında anlaşmaya çalışırlarken arkadaşlarının da kayıp verdiğini söylüyorlardı. Tekrar bizi araca bindirip götürmek istediler. Fakat isteklerini kabul etmeyince bizi darp edip şarjörlerini değiştirdiler. O arada telsizden gelen bir bilgi neticesinde hemen yanı başımızda bazı evler arasından kaçıp gittiler.

DEHŞET MANZARA

Teröristlerden kurtulduk ama içinde bulunduğumuz durum bitmek bilmiyordu. Geçimli Köyü'nde sığındığımız evde; bölgedeki hareketliliğe bire bir tanık olduk. Ambulansların biri geldi biri gitti. Tanklar, kirpiler, kopra türü zırhlı araçlar çatışmaların yaşandığı yerlere akın ettiler. Havadan ise helikopterler ha bire ring yapıyorlardı. Silah sesleri sabahın 05:00'ine kadar devam etti. Saat 05:15'te Geçimli karakoluna geldiğimizde ise tam bir dehşet tablosuyla karşılaştık. Karakol ağır hasar görmüştü. Karakolun üst bölgesindeki mevzilerinde ise dumanlar yükseliyordu. Yetkililerden edindiğimiz ilk bilgiler; ağır kayıpların olduğu yönündeydi. Verilen bilgilere göre 6 asker ve 2 korucu şehit olurken 15 asker de yaralanmıştı. Bu yaralı askerlerin 6'sının durumu ise ağırdı.

Hakkâri Tugayı adeta Geçimli'ye akın etmişti. Etrafta bir sürü zırhlı araç dururken askerler de bir taraftan can yoldaşlarına ağlıyor diğer taraftansa olup bitenleri anlamaya ve inceleme yapmaya çalışıyorlardı.

BTR'YE EL BOMBASI

PKK bu eylemini yaparken Olgunlar ile Köprülü arasında dört noktada yolu kapatmıştı. Üstelik yapılan mayınlama nedeniyle hem araçlar hem de yol büyük hasar görmüş durumdaydı. Çatışmaların çok çetin geçtiği her halinde belliydi. Öyle ki PKK'lılar, Geçimli Karakolu'nun içine bile girmişlerdi. Bazı örgüt militanlarının cenazeleri karakolun etrafında bulunurken kimilerinin cenazesi ise karakolun içindeydi. Hatta edindiğimiz bilgilere göre Geçimli Karakolu'nun üs bölgesinde konuşlandırılmış BTR 60 isimli zırhlı araç mühimmatı bittiği için teröristler içine el bombası atarak bir uzman ve iki eri şehit etmişler.

Güneşin ilk ışıkları ile soluğu karakolda aldık. İfade verdikten sonra yaşadığımıza mı sevinsek yoksa Mehmetçiklerimize mi üzülsek bilemedik… (Türkiye)

Haberin Devamı