Gazete Vatan Logo

Teröre karşı kuş uçmuyor ama Müslim’e kapılar açık

Teröre, teröristlere ve terör örgütlerine her türlü desteği vermesi su yüzüne çıkan Belçika, Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de kuş uçurtmuyor.

Teröre karşı kuş uçmuyor  ama Müslim’e kapılar açık

İki yıl önce Zaventem Havalimanı ve Malbeek metro istasyonuna bombalı saldırıların yaşandığı kentte, güvenlik önlemleri ‘’kırmızı alarm’’ düzeyinde. Kolluk kuvvetlerine destek olarak Brüksel’in kritik noktalarındaki önemli binaların çatılarında keskin nişancılar 7/ 24 nöbet tutuyor. Sayıları beş yüze yakın olan ve 360 derece hareketli küre kameralar ile saniye saniye kontrol altında tutulan Brüksel’de, vücut dili okuyucusu uzman personel görev yapıyor. Teröristlere karşı bu kadar önlem alan Brüksel, bir teröristi binasında ağırlamaktan ise hiç gocunmuyor.

Basın toplantısı yapacak

İçişleri Bakanlığı’nın güncellenen teröristler listesine göre ‘kırmızı’’ kategoride yer alan ve yakalanması durumunda 4 milyon lira ödül konan PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslim bugün Brüksel’de Avrupa Komisyonu binasının arkasında yer alan Press Club’da bir basın toplantısı düzenleyecek. Müslim’in Brüksel’deki temaslarını Kürt Enstitüsü’nün organize ettiği; Avrupa Parlamentosu’ndaki ‘’kapalı toplantılara’’ PKK’nın Avrupa liderleri Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar’in de eşlik ettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı