Gazete Vatan Logo

Terör saldırılarında 44 günlük bilanço

Çözüm Süreci'ni engellemeye dönük eylemlerini artıran terör örgütlerinin son 44 gündeki saldırılarında asker, polis ve korucuların aralarında bulunduğu 55 güvenlik görevlisi şehit edildi, 14 kişi yaşamını yitirdi.

Terör saldırılarında 44 günlük bilanço

KCK'nın geçen ay "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerini sürdürüyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 7 Temmuz-19 Ağustos'taki terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ile Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine yönelik bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 55 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 14 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 189 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 144 araç ateşe verildi. Çatışmalarda 59 terörist öldürüldü, 10 terörist yaralı ele geçirildi.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 942 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 462'si tutuklandı.

Haberin Devamı

TSK'nın hava operasyonları

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hava harekatlarında 390 terörist etkisiz hale getirildi, 150'si ağır olmak üzere 400'ün üzerinde terörist yaralandı. Bölücü terör örgütüne ait hedeflere büyük zarar verildi. Bokriskan bölgesinde örgütün 4 büyük grup lideri öldürüldü, 30 terörist yaralandı.

Zargeli kampına yönelik hava harekatında 20'nin üzerinde bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Enze'de barınma alanındaki bölümde ise terör örgütüne ait karargah olarak kullanılan binalar vuruldu. Harekatta yaklaşık 30 kadın terörist öldürüldü.

Son 24 saatte yaşananlar

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun ardından çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu.

Siirt-Pervari karayolunun Şirvan ilçesi yol ayrımında, terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 8 asker şehit düştü.

Haberin Devamı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi girişinde 5 gün önce yol kesip hendek açan teröristlere yönelik operasyon kapsamında 1 terörist öldürüldü, 1 terörist yaralı olarak ele geçirildi. Operasyonlarda daha önce de 5 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Siirt'te, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 21 şüpheli tutuklandı.

Ankara'da jandarma ekiplerince terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Van'ın Muradiye ilçesinde askerlik şubesi ile jandarma lojmanlarına yönelik saldırıya ilişkin gözaltına alınan araç sahibi tutuklandı.

Diyarbakır'daki operasyonda Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Merkez Sur ilçe Belediyesi ve Silvan Belediyesi tarafından daha önce yapılan sözde "özerklik" açıklamalarının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekiplerince merkez ve Silvan ilçesinde bazı adreslere düzenlenen operasyonda, Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin yol açma çalışması yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına silahlı saldırısı sonucu 2 asker yaralandı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda 37 molotofkokteyli, 2 el yapımı patlayıcı ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Terör örgütü PKK üyeleri tarafından Başkale-Hakkari karayoluna yerleştirilen patlayıcı, askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada herhangi bir can kaybı yaşanmazken, patlamanın etkisiyle hasar oluşan yol ulaşıma kapatıldı. Yolu kullanamayan sürücüler, tarla ve patika yollardan geçerek ulaşımlarını sağlıyor.

Diyarbakır Valiliğince, Lice'de bazı alanlar, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

İstanbul Esenler'de polis ekiplerine silahla ateş açan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi gruptakilerden biri vurularak öldürüldü, 4 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Dolmabahçe Sarayı önündeki nöbetçi kulübesine silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda bir polis, hafif yaralandı.

Nöbet kulübesine saldırı gerçekleştiren ve 3 kişi oldukları tahmin edilen saldırganlardan 2'si, Gümüşsuyu'ndaki Alman Konsolosluğu yakınlarında gözaltına alındı.